Novo leto 2023 prinaša nove izzive, pa tudi nove dogodke. V napovedniku smo jih za vas nekaj zbrali.

V teh dneh še marsikje po Sloveniji poteka trikraljevska akcija, v kateri zbiramo sredstva za misijone. V petek, 6. januarja, praznujemo še tretji praznik, ki je povezan s tradicijo svetega večera dan poprej. Praznik Gospodovega razglašenja, ali kot ga ljudsko radi poimenujemo sveti trije kralji. Ta dan bo v ljubljanski stolnici sv. Nikolaja, ob 18.30 uri, maša za pokojnega zaslužnega papeža, Benedikta XVI.

V soboto, 7. januarja, bo ob 9.30 uri srečanje kolednikov za našo nadškofijo. Potekalo bo v Zavodu sv. Stanislava. Dan pozneje, 8. januarja, ob 9. uri, pa bodo bogoslovci, ki se pripravljajo na duhovniški poklic, prejeli službe bralcev in mašnih pomočnikov. Sveta maša bo v ljubljanski stolnici, ta dan pa sicer praznujemo praznik Jezusovega krsta.

Katoliška mladina organizira nov Večer +, na znani lokaciji, Antonov dom na Viču, v torek, 10. januarja, ob 19. uri.

13. januarja, se vsako leto s hvaležnostjo spominjamo, da je Sveti sedež leta 1992 priznal našo samostojnost in neodvisnost.

V soboto, 14. januarja, vas iz Urada za laike naše nadškofije vabijo na srečanje tajnikov ŽPS, ob 9. uri, v župniji Ljubljana – Koseze.

Med 18. in 25. januarjem obeležujemo teden molitve za edinost kristjanov. V tem tednu bo Katoliška mladina organizirala tudi taizejsko molitev, v četrtek, 19. januarja ob 20. uri. Vsem je skupno Sveto pismo, torej Božja beseda. Nedeljo le-te bomo praznovali 22. januarja. Dan prej, v soboto, 21. januarja, pa se bo začel letošnji Svetopisemski maraton, ki bo trajal do 26. januarja. Ob koncu tedna za edinost kristjanov pa obhajamo praznik spreobrnjenja apostola Pavla.

Ob koncu meseca pa še dogodek, ki ga organizirajo salezijanci. V mariboru se bodo v soboto, 29. januarja zbrali mladinski zbori iz vse Slovenije. Bogata glasbeno obarvana sveta maša se bo začela ob 15. uri.

Če bi radi, da kakšen dogodek dodamo na naš koledar nam to sporočite na: [email protected]. Vabljeni, da nas spremljate na naših družbenih omrežjih: profilu nadškofa na Facebooku, Twitterju in Instagramu ter na Youtubu kanalu Nadškofije Ljubljana.

Objavljeno 03. 01. 2023

Podobni prispevki