Z zadržkom smo vstopili v novo leto. Kaj bo prineslo, kakšne izzive bo postavilo pred nas? V zaupanju v Božjo previdnost spominjamo na praznike in dogodke, ki nas v tem mesecu čakajo. Glede na epidemiološko situacijo se lahko zgodi, da bo kakšen dogodek, po objavi prispevka, odpovedan.

V četrtek, 6. januarja, praznujemo praznik Gospodovega razglašenja ali bolj ljudsko praznik svetih treh kraljev. Prvi petek v tem mesecu bo 7. januarja. Katoliška mladina vabi k pobožnosti prvega petka. Na nedeljo Jezusovega krsta, 9. januarja, pa bo ljubljanski nadškof msgr. Stanislav Zore OFM podelil službe bogoslovcem. Ob 9. uri v ljubljanski stolnici.

Tudi v mesecu januarju Katoliška mladina vabi na Večer +. Tudi tokrat na Vič, v torek, 11. januarja, ob 19. uri. Pod vtisom 30. obletnice samostojnosti naše države Republike Slovenije, se bomo v četrtek, 13. januarja, spomnili 30. obletnice, ko je Sveti sedež, kot eden izmed prvih, priznal našo suverenost.

V januarju se veselimo posebnega “abrahama”. Predvsem zato, ker govorimo o otroški reviji. Je res že tako “stara”? Res je. Revija Mavrica, ki je v začetku razveseljevala otroke, ki so danes že upokojeni, praznuje 50 let. V soboto, 15. januarja.

Katoliška Cerkev je v letu 2021 stopila na pot sinodalnosti. V naši nadškofiji pripravljamo dva dogodka, v povezavi s tem. V soboto, 15. januarja in 29. januarja, Urad za laike Nadškofije Ljubljana. V januarju vedno obeležujemo tudi teden za edinost kristjanov, od 18. do 25. januarja. Združuje nas Božja beseda, Sveto pismo. Zato vas vabimo tudi na Spletni svetopisemski maraton, ki se bo odvijal od sobote, 22. januarja, do četrtka 27. januarja. V nedeljo, 23. januarja pa bomo obhajali nedeljo Božje besede. Ob koncu meseca pa praznujemo praznik spreobrnitve apostola Pavla, v torek, 25. januarja.

Če bi radi, da kakšen dogodek dodamo na naš koledar nam to sporočite na: [email protected]. Vabljeni, da nas spremljate na naših družbenih omrežjih: profilu nadškofa na Facebooku, Twitterju in Instagramu ter na Youtubu kanalu Nadškofije Ljubljana.

Objavljeno 07. 01. 2022

Podobni prispevki