Blagoslovljeno novo leto vam želimo vsi, ki ustvarjamo spletne strani Nadškofije Ljubljana ter skupaj z nadškofom msgr. Stanislavom Zoretom skrbimo, da smo povezani tudi preko družbenih omrežij! Kakšno bo leto? Težko je napovedati. Tudi dogodke za naslednji mesec. Pa vendar.

Letošnja trikraljevska akcija oz. koledovanje, poteka večinoma preko spleta. Važen pa je namen: oznaniti rojstvo Jezusa Kristusa, po drugi strani pa zbirati denar za vse uboge. V sredo, 6. januarja, praznujemo praznik Gospodovega razglašenja, v ljudski govorici znan kot praznik svetih treh kraljev. Večer pred tem obhajamo tretji sveti večer.

Ignacijev dom duhovnosti vabi vse zainteresirane na pripravo na zakon, ki bo potekala med 8. in 10. januarjem. Več o poteku pa na povezavi.

13. januarja se bomo s ponosom spomnili, da nas je Vatikan, kot ena izmed prvih držav priznal za samostojne. Ob letošnji 30. obletnici samostojnosti, bo imel ta dan še poseben pomen.

Od 18. do 25. januarja bo potekal, tako kot smo že vajeni vrsto leto, teden molitve za edinost kristjanov. Skupno kristjanom je Sveto pismo, Božja beseda, ki zaseda osrednjo mesto v naših življenjih. Svetopisemski maraton, ki smo ga vajeni, bo letos potekal preko spleta. Ob tem pa bomo 24. januarja praznovali nedeljo Božje besede. Ob koncu meseca nas še čaka praznik spreobrnjenja apostola Pavla.

Če bi radi, da kakšen dogodek dodamo na naš koledar nam to sporočite na: [email protected]. Vabljeni, da nas spremljate na naših družbenih omrežjih: profilu nadškofa na Facebooku, Twitterju in Instagramu ter Nadškofije Ljubljana na Youtubu.

Objavljeno 05. 01. 2021

Podobni prispevki