Obilo blagoslova voščimo vsem v novem letu 2020!

Kaj nam prinaša prvi mesec, prosinec? V soboto, 11. januarja, ob 9.30 uri, bo v Zavodu sv. Stanislava srečanje kolednikov ljubljanske nadškofije. Mnogi mladi in otroci so v dneh po božiču pa vse do praznika Gospodovega razglašenja oznanjali veselo vest, da se je rodil Odrešenik. Hkrati pa so tudi zbirali sredstva za naše misijonarje. Dan za tem, na nedeljo Jezusovega krsta, 12. januaarja, pa bo ljubljanski nadškof metropolit msgr. Stanislav Zore bogoslovcem naše nadškofije podelil službe. Sveta maša bo v stolnici sv. Nikolaja, ob 9.uri. 13. januarja se bomo s hvaležnostjo spomnili, da je Sveti Sedež med prvimi priznal naše prizadevanje za samostojno državo.

Animatorji in posvečeni Jezusovemu ter Marijinemu Srcu bodo imeli duhovne vaje od 17. do 19. januarja v Stični. Od 18. do 25. januarja pa bomo že tradicionalno obhajali teden za edinost kristjanov, ki je povezan s številnimi ekumenskimi dogodki. Zaključimo ga na praznik spreobrnjenja apostola Pavla, kot že rečeno, 25. januarja. Isti dan bodo v Zavodu sv. Stanislava odprli svoja vrata. Delovanje in prostore si boste lahko ogledali med 9. in 13. uro. Letošnjo nedeljo Božje besede bo zaznamoval svetopisemski stavek: Pogovarjala sta se (Lk 24,14a). Nedelja, 26. januarja, bo tako uvod v letošnji Svetopisemski maraton, ki se bo zaključil 1. februarja.

Če bi radi, da kakšen dogodek dodamo na naš koledar nam to sporočite na: [email protected]. Vabljeni, da nas spremljate na naših družbenih omrežjih: profilu nadškofa na Facebooku, Twitterju in Instagramu ter Nadškofije Ljubljana na Youtubu.

 

Objavljeno 07. 01. 2020

Podobni prispevki