Vsem obiskovalcem spletnih strani Nadškofije Ljubljana najprej voščimo obilo blagoslova v letu 2019!

Nadaljujemo s praznovanjem praznikov, ki so povezani z božičem. Matejev evangelij poroča, da so Jezusa v Betlehemu obiskali modri z Vzhoda. Praznik, ki nas na to spominja je Gospodovo razglašenje, ki ga praznujemo 6.1. T.i. “trije kralji” pa so v dneh po božiču tudi v naših krajih oznanjali veselo novico, da se je rodil Jezus Kristus in hkrati zbirali darove za misijone. Srečanje kolednikov ljubljanske nadškofije bo v Zavodu sv. Stanislava 12.1. ob 9. uri.

Liturgično praznovanje božičnih praznikov se bo končalo s praznikom Jezusovega krsta, ki bo v nedeljo, 13.1. Ta dan bo ljubljanski nadškof bogoslovcem naše nadškofije podelil služe lektorjev in akolitov. Nekaj dni za tem, 18.1., se bo začel teden molitve za edinost kristjanov, v katerem smo povabljeni, da molimo za to, da bi se katoličani, protestanti in pravoslavni kristjani, med seboj bolj povezali. Teden molitve bo trajal do 25.1. Na Brezjah bodo med tem počastili relikvije sv. Frančiška Asiškega, pred praznikom drugega Frančiška, imenovanega Saleški. Slovesnosti se lahko pridružite 23.1. Ob koncu tedna molitve za edinost kristjanov, 25.1., se bomo spomnili tudi spreobrnenja apostola Pavla.

Če bi radi, da kakšen dogodek dodamo na naš koledar nam to sporočite na: [email protected]. Vabljeni, da nas spremljate na naših družbenih omrežjih: profilu nadškofa na Facebooku, Twitterju in Instagramu ter Nadškofije Ljubljana v Google+ in Youtubu.

 

Objavljeno 05. 01. 2019

Podobni prispevki