Najkrajši mesec v letu je pred nami, začeli pa ga bomo s praznovanjem Jezusovega darovanja v templju oz. po ljudskem poimenovanju svečnice. To bo tudi dan posvečenega življenja, ki bo v ljubljanski nadškofiji potekal v župniji Ljubljana – sv. Peter.

Naslednji dan, 3.2., ste vsi člani župnijskih pastoralnih svetov, predvsem iz 1. in 3. arhidiakonata, vabljeni v Zavod sv. Stanislava, kjer bo potekalo srečanje, ki ga pripravlja Urad za laike Nadškofije Ljubljana.

Dan kasneje, 4.2., bomo obeležili Gnidovčev dan, kot vedno v cerkvi Srca Jezusovega, Ljubljana – Tabor, ob 17h.

Kateheti, katehetinje in duhovniki vabljeni na katehetski simpozij. Med 8. in 10.2. bo potekal v Hiši kruha v Svetem Duhu pri Škofji Loki. Na slovenski kulturni praznik vas vabimo tudi na romanje iz Brezij do Vrbe. Nadškof msgr. Stanislav Zore OFM bo v galeriji Družina odprl razstavo Umetniki za karitas, ob 11h, uro prej pa bo v ljubljanski stolnici daroval sveto mašo. Isti dan zvečer revija Tretji dan in društvo SKAM vabita na literarni večer, ki bo v dvorani društva SKAM ob 19h.

Ob svetovnem dnevu bolnikov, 11.2., bo potekalo slovensko romanje bolnikov k Mariji Pomagaj na Brezje. Preberete pa si lahko tudi papeževo poslanico, ki jo najdete na spletni strani Katoliške Cerkve.

Na valentinovo, 14.2., se bo začel postni čas: čas duhovne priprave na praznovanje velike noči.

Ob koncu meseca se bodo slovenski škofje odpravili v Rim, kjer bodo opravili obisk na grobu apostolov v Rimu Ad limina apostolorum.

Objavljeno 31. 01. 2018

Podobni prispevki