Zakorakali smo v najkrašji mesec, četudi je le-ta, zaradi prestopnega leta, letos en dan daljši. V februarju, ko s pepelnico, 14. februarja, začenjamo postni čas, imamo tako samo dva praznika. V četrtek, 22. februarja, praznujemo praznik sedeža apostola Petra, dva dni kasneje, v soboto, 24. februarja, pa god sv. Matije, apostola.

Vabimo pa vas na naslednje dogodke. Pastoralna služba Nadškofije Ljubljana pripravlja 4 delni liturgični tečaj, ki bo potekal preko Zooma, vsakič med 19. in 21. uro, in sicer ob četrtkih, 1.8., 22. in 29. februarja.

Mesec je zaznamovan s kulturo. V ponedeljek, 5. februarja, bo ob 18. uri, v Zavodu sv. Stanislava odprtje razstave akademika prof. Andreja Jemca. V četrtek, 8. februarja, ko praznujemo slovenski kulturni praznik, pa bo potekalo romanje z Brezij do Vrbe, natančneje rojstne hiše dr. Franceta Prešerna in škofa Antona Vovka. Začelo se bo z mašo ob 8.30.

Še pred tem, pa se bo v ponedeljek, 5. februarja, z nadaljevanjem v torek in sredo, 6. in 7. februarja, začel katehetski simpozij. S pričetkom ob 19. uri in zaključkom ob 21.30, bodo zbrani vsak večer prisluhnili različnim predavatljem, ki bodo spregovorili pod enotno temo Človekova identiteta, sodobna družba in kateheza. Prav tako v ponedeljek, 5. februarja, bo Katoliška mladina organizirala taizejsko molitev, ob 19. uri. Izvedli jo bodo še enkrat v februarju, v ponedeljek 19., ob isti uri.

Zavod za cerkveno glasbo organizira delavnico »Liturgična glasba postnega časa«, ki bo potekala v dveh delih: predstavitveni del delavnice bo potekal v spletni obliki v sredo, 7. februarja, ob 20.00, praktični del delavnice s pevsko vajo bo potekal v živo na Teološki fakulteti v Ljubljani v četrtek, 15. februarja, ob 17.00.

Katoliška mladina vabi na javno molitev rožnega venca, ki bo v petek, 9. februarja, ob 6.30, na Kongresnem trgu v Ljubljani. Ker je to drugi petek v mesecu, bo na Brezjah molitev in maša za bolnike z rakom, s pričetkom molitve ob 17.30. Dva dni pozneje, v nedeljo 11. februarja, pa bo, ob svetovnem dnevu bolnikov, sveta maša v baziliki Marije pomagaj, ob 10. uri.

Za konec pa še dve vabili Katoliške mladine. Najprej na Večer+, na Vič, v torek, 13. februarja, ob 19. uri. Nato pa še na romanje od Ljubljane do Trsta, ki bo potekalo med 21. in 24. februarjem.

Če bi radi, da kakšen dogodek dodamo na naš koledar nam to sporočite na: [email protected]. Vabljeni, da nas spremljate na naših družbenih omrežjih: profilu nadškofa na Facebooku, Twitterju in Instagramu ter na Youtubu kanalu Nadškofije Ljubljana.

Objavljeno 05. 02. 2024

Podobni prispevki