Tudi v najkrajšem mesecu v letu je pred nami nekaj dogodkov. Začetek februarja zaznamuje svečnica, ki je hkrati tudi dan posvečenega življenja, ko redovniki in redovnice obnovijo svoje redovniške obljube.

V sredo, 8. februarja, obeležujemo slovenski kulturni praznik. V tem duhu se bodo romarji zbrali na Brezjah in se podali na pot proti Prešernovi Vrbi. Začetek romanja bo s sveto mašo ob 8.30. Ta dan pa se bodo v Ignacijevem domu duhovnosti, začele tudi duhovne vaje v tišini za študente.

V soboto, 11. februarja, se bomo spomnili vseh, ki trpijo zaradi bolezni, ob svetovnem dnevu bolnikov. Osrednja slovesnost bo na Brezjah ob 10. uri, kjer bo sveto mašo vodil mariborski nadškof msgr. Alojzij Cvikl DJ.

Katoliška mladina vabi na tri dogodke, od tega sta dva stalnica v njihovem programu. V torek, 14. februarja, Večer+, v Antonovem domu na Viču, ob 19. uri. V četrtek, 23. februarja pa bodo organizirali taizejsko molitev. V petek, 17. februarja pa vabijo v kulturni dom Groblje, ob 18. uri, na srečanje za srednješolce.

V četrtek 23. februarja, bo v ljubljanski stolnici, ob 9. uri maša, ob 30. obletnici ustanovitve Slovenske škofovske konference. Dan pozneje pa praznujemo praznik sv. Matije, apostola.

Če bi radi, da kakšen dogodek dodamo na naš koledar nam to sporočite na: [email protected]. Vabljeni, da nas spremljate na naših družbenih omrežjih: profilu nadškofa na Facebooku, Twitterju in Instagramu ter na Youtubu kanalu Nadškofije Ljubljana.

Objavljeno 07. 02. 2023

Podobni prispevki