S svečnico, ki smo jo praznovali 2. februarja., smo tudi na zunaj zaključili s praznovanjem in spominjanjem na rojstvo našega Odrešenika Jezusa Kristusa. Najkrajši mesec v letu pa tudi prinaša kar nekaj dogodkov.

Najprej vas vabimo v Zavod sv. Stanislava, kjer tamkajšnja galerija Staneta Kregarja praznuje 25 let delovanja. 6. februarja bo ob 18. uri odprtje razstave sodobnih slikarjev sakralne umetnosti. Konec tedna, od 7. do 9., bo pri Sv. Duhu pri Škofji Loki potekal katehetski simpozij za našo nadškofijo, letošnji je namenjen razmisleku o zakramentu sv. krsta.

V petek, 8. februarja praznujemo državni praznik, slovenski kulturni dan, ko se spominjamo smrti našega največjega pesnika dr. Franceta Prešerna. Tudi ta praznik lahko doživite duhovno. Lahko se pridružite romanju iz Brezij do Vrbe, kjer je rojstna hiša našega pesnika in tudi njegovega pranečaka Božjega služabnika Antona Vovka. Romanje se bo začelo po sveti maši v baziliki Marije Pomagaj, ob 8.30 uri. Lahko pa se udeležite maše ob slovenskem kulturnem prazniku in odprtja razstave Umetniki za karitas. Sveta maša bo v ljubljanski stolnici ob 10. uri.

11. februarja se v Katoliški Cerkvi spominjamo godu lurške Matere Božje, kar pa je tudi svetovni dan bolnikov. Slovesno bo pri Mariji Pomagaj na Brezjah, kjer bo sveto mašo daroval ljubljanski pomožni škof dr. Anton Jamnik. Vabljeni tudi k branju poslanice papeža Frančiška ob svetovnem dnevu bolnikov. Dan za tem, 12. februarja, Radio Ognjišče v Zavodu sv. Stanislava organizira okroglo mizo z naslovom: Pravica ugasniti življenje? Začela se bo ob 19. uri.

Mlade vabimo na informativne dneve. Osnovnošolce na informativna dneva za vpis na Škofijsko klasično gimnazijo v Šentvidu ter v Jegličev dijaški dom, srednješolce pa za vpis na Teološko fakulteto Univerze v Ljubljani. V svojih koledarčkih si rezervirajte 15. oz. 16. februar. Isti dan zvečer pa bo tudi sveta maša za vse zakonce, ki ne morete imeti otrok. V župnijski cerkvi župnije Ljubljana – Žale jo bo ob 18. uri daroval ljubljanski pomožni škof dr. Franc Šuštar.

Vse, ki se srečujete s križem bolezni, ki jo prinaša rak, vas vabimo na onkološko skupino za duhovno podporo. Prvo srečanje bo pri v župniji Sv. Petra v Ljubljani, v četrtek, 21. februarja, ob 17. uri.

In ker bi bil mesec prazen brez praznikov, naj zaključimo z njim. 22. februarja praznujemo praznik Sedeža apostola Petra in Pavla.

Če bi radi, da kakšen dogodek dodamo na naš koledar nam to sporočite na: [email protected]. Vabljeni, da nas spremljate na naših družbenih omrežjih: profilu nadškofa na Facebooku, Twitterju in Instagramu ter Nadškofije Ljubljana v Google+ in Youtubu.

 

 

Objavljeno 04. 02. 2019

Podobni prispevki