Blagoslovljen adventni čas in blagoslovljen zadnji mesec leta 2023 vam želimo! Kaj pa nam prinaša?

Najprej naj omenimo praznike. Najprej bomo 8. decembra praznovali praznik Brezmadežnega spočetja Device Marije. Seveda pa je decembru vse v znamenju božiča, praznika Jezusovega rojstva, ki ga praznujemo 25. decembra. V okviru božične osmine praznujemo še naslednje praznike: 26. decembra praznik sv. Štefana, mučenca; 27. decembra, praznik sv. Janeza, evangelista; 28. decembra, praznik sv. nedolžnih otrok; in za zaključek, 31. decembra, praznik sv. družine.

Potem pa so tu še dogodki, na katere vas posebej vabimo.

Med 1. in 6. decembrom se me nami mudi misijonar Pedro Opeka. S tem je povezanih kar nekaj dogodkov.

V nedeljo, 3. decembra, bo ljubljanski nadškof msgr. Stanislav Zore OFM, v ljubljanski stolnici sv. Nikolaja, ob 16. uri, daroval sveto mašo za nedavno preminulega duhovnika, skladatelja in glasbenika, prof. Jožeta Trošta. V torek, 5. decembra, ob 11. uri, pa se bodo, s slovesno sveto mašo, zahvalili za 100 let življenja duhovnika, frančiškana in neutrudnega spovednika, p. Polikarpa Broliha OFM.

Katoliška mladina vabi k molitvi večernic, 7. decembra, 18. uri, v ljubljansko stolnico. Na praznik Brezmadežne, 8. decembra, ker je to tudi drugi petek v mesecu na Brezje vabijo vse bolnike z rakom. Molitev se začne ob 17.30. V soboto, 9. decembra, pa dva dogodka povezana z rožnim vencem. Katoliška mladina vabi k javni molitvi rožnega venca, ki se bo začel ob 6.30 na Kongresnem trgu v Ljubljani. Z Brezij pa vabijo na romanje po Rožnovenski romarski poti, začetek s sveto mašo, ob 8.30, na Brezjah.

Ljubljanski nadškof se bo v nedeljo, 17. decembra, ob 16. uri, srečal pri sveti maši s katehumeni naše nadškofije, v četrtek, 21. decembra, ob 18.30, pa bo daroval sveto mašo za domovino, ob bližajočem se državnem prazniku samostojnosti in enotnosti, ki ga obeležujemo 26. decembra.

Če bi radi, da kakšen dogodek dodamo na naš koledar nam to sporočite na: [email protected]. Vabljeni, da nas spremljate na naših družbenih omrežjih: profilu nadškofa na Facebooku, Twitterju in Instagramu ter na Youtubu kanalu Nadškofije Ljubljana.

Objavljeno 02. 12. 2023

Podobni prispevki