Loading Dogodki

V torek, 5. decembra, bo 100. rojstni dan praznoval p. Polikarp Brolih. Ob častitljivem jubileju pripravljamo slovesno sveto mašo, ob 11. uri v baziliki Marije Pomagaj.

Pater Polikarp Brolih se je rodil 5. decembra 1923 v Zgornji Beli, v župniji Preddvor. Pri krstu so mu dali ime Anton. Ko je 1. septembra 1939 vstopil v noviciat Slovenske frančiškanske province sv. Križa je dobil ime Polikarp. Leto noviciata je preživel v Kamniku, čas študija, vojn in nekaj kaplanskih let pa v Ljubljani-Center, do leta 1951. Slovesne zaobljube je naredil 1. januarja 1949 in 18. decembra istega leta prejel mašniško posvečenje po rokah škofa Antona Vovka. Med letoma 1974 in 1983 je bil provincialni minister Slovenske frančiškanske province sv. Križa, za provinciala je bil izvoljen ponovno med letoma 1992 in 1998.
Po službovanju v Nazarjah je leta 2007 prišel na Brezje k Mariji Pomagaj, kjer je še danes. Kljub visoki starosti nas vse, ki smo po milosti Božji deležni bližine p. Polikarpa, vsak dan znova navdaja z veseljem in razveseljuje s svojimi iskrivimi odgovori.

Ob častitljivem življenjskem jubileju, 100. rojstnem dnevu p. Polikarpa Broliha, vas vljudno vabimo k zahvalni sveti maši, ki bo v torek, 5. decembra, ob 11. uri, v baziliki Marije Pomagaj.
Po sveti maši bo v baziliki kratek program.

Vir: Marija.si

Déli s prijatelji!