Zadnji mesec leta, prvi Cerkvenega. Kaj vse nas čaka?

Že od začetka adventa poteka akcija Misijonskega središča Slovenije.

V sredo, 8. decembra, praznujemo praznik Brezmadežne. Na ta dan se bo zaključila tudi devet dnevna intenzivna molitev za prenehanje epidemije, h kateri so povabili slovenski škofje, na drugi strani pa vabimo tudi na sakralni abomna, ki bo potekal v cerkvi Svete Trojice v Ljubljani.

Katoliška mladina vabi na duhovne vaje, potekale bodo med 10. in 12. decembrom. Nadškof Stanislav Zore OFM se bo v nedeljo, 12. decembra, srečal s katehumeni, v ljubljanski stolnici ob 16. uri.

Nadaljevali se bodo Večeri +, ki jih organizira Katoliška mladina. Tokrat v cerkvi Antona Padovanskega na Viču, v torek, 14. 12., ob 19. uri. V petek 17. decembra, bomo začeli z neposredno pripravo na božične praznike. 23. decembra bo nadškof Zore pred praznikom dneva samostojnosti in enotnosti daroval sveto mašo za domovino, v ljubljanski stolnici, ob 17.30 uri.

25. 12. praznujemo drugi največji krščanski praznik: Jezusovo rojstvo oz. božič. Začne se božična osmina in z njo povezani prazniki, ki si sledijo. 26. 12 nedelja sv. družine, 27. 12. goduje evangelist Janez, 28. 12. pa se spominjamo nedolžnih otrok, ki so umrli zaradi Herodove odločitve. Ta čas, od 26. 12. pa vse do 6. 1. pa bodo koledniki med nas prinašali veselo novico o Jezusovem rojstvu.

Če bi radi, da kakšen dogodek dodamo na naš koledar nam to sporočite na: [email protected]. Vabljeni, da nas spremljate na naših družbenih omrežjih: profilu nadškofa na Facebooku, Twitterju in Instagramu ter na Youtubu kanalu Nadškofije Ljubljana.

Objavljeno 08. 12. 2021

Podobni prispevki