Napovednik objavljamo v upanju, da se bo epidemiološka slika vsaj toliko izboljšala proti koncu meseca, da bi praznike lahko preživeli vsaj malce, kot smo jih bili vajeni. Morebiti se bo torej ta napovednik še spremenil.

Ves mesec poteka akcija “Otroci za otroke”, ki jo vsako leto pripravlja Misijonsko središče Slovenije. Katoliška mladina vabi na seminar za pastoralne delavce, ki bo potekal v soboto, 5. decembra, preko spleta.

V torek, 8. decembra, praznujemo slovesni praznik Brezmadežnega spočetja Device Marije. Kmalu za tem, 17. decembra, se bo začela bogoslužna priprava na božič, z božično osemdnevnico.

Letos praznujemo 30. obletnico plebiscita. Kljub temu, da bo maša za domovino tokrat potekala brez ljudstva, ne bo nič manj slovesna. 23. decembra, bo ljubljanski nadškof metropolit in predsednik Slovenske škofovske konference msgr. Stanislav Zore OFM, daroval mašo za domovino.

25. decembra praznujemo praznik Jezusovega rojstva – božič. Začne se božična osmina, ki prinaša nekaj pomembnih godovnih spominov. 26. decembra v Sloveniji praznujemo praznik samostojnosti in enotnosti, v Cerkvi pa praznujemo praznik sv. Štefana, mučenca. Ta dan, naj bi se začelo koledovanje oz. trikraljevska akcija. 27. decembra praznujemo nedeljo Svete družine. Dan pozneje, 28. decembra pa je praznik sv. nedolžnih otrok.

Če bi radi, da kakšen dogodek dodamo na naš koledar nam to sporočite na: [email protected]. Vabljeni, da nas spremljate na naših družbenih omrežjih: profilu nadškofa na Facebooku, Twitterju in Instagramu ter Nadškofije Ljubljana na Youtubu.

 

Objavljeno 07. 12. 2020

Podobni prispevki