Vstopili smo v “veseli” december, ki pa je za kristjane vesel predvsem zato, ker z upanjem pričakujemo prihod našega Odrešenika Jezusa Kristusa. V tem oziru naj bi se na ta praznik tudi duhovno pripravili. Kaj pa nas čaka v tem mesecu?

Ves mesec bo potekala adventna akcija “Otroci za otroke”. V njej otroci zbirajo finančna sredstva za naše misijonarje po svetu. Veselimo se tudi odprtja novega pastoralnega portala, ki ga je pripravila Pastoralna služba nadškofije Ljubljana, “prinesel” pa ga bo Miklavž, 6. decembra. Nedaleč stran od pastoralne službe, v duhovnem središču sv. Jožefa bodo isti dan začeli duhovne vaje zakonci, naslov pa “Moj prav. Tvoj prav. Najin prav”. Potekale bodo od 6. do 8. decembra. V soboto, 7. decembra, vas vabijo na adventno romanje po Rožnovenski poti, s pričetkom ob 8.30 uri, pri Mariji Pomagaj na Brezjah.

8. decembra praznujemo slovesni praznik brezmadežnega spočetja device Marije. Ponovno vabi duhovno središče sv. Jožefa in sicer upokojence, na duhovno-družabne dneve, ki bodo potekali med 9. in 12. decembrom. Po drugi strani v Zavodu sv. Stanislava vabijo študente in mlade zaposlene na brezplačno 5-dnevno izobraževanje o človekovem dostojanstvu WYA’s Certified Training Program (CTP). Od 11. do 15. decembra se bodo v zavodu srečevali ob popoldnevih.

Bližino praznika Kristusovega rojstva bomo posebej občutili 17. decembra, ko se bo začela božična osemdnevnica. Sveta maša za domovino, pred praznikom samostojnosti in enotnosti, bo v ponedeljek, 23. decembra, ob 17.30 uri, v ljubljanski stolnici.

Prvi sveti večer obhajamo 24. decembra, ko se že pripravljamo na prihajajoči praznik božiča, ki ga praznujemo 25. decembra. Kje bodo ob praznikih maševali ljubljanski škofje bomo objavili naknadno. Na praznik samostojnosti in enotnosti, 26. decembra, v Cerkvi praznujemo praznik prvega mučenca Štefana. 27. decembra goduje sv. Janez Evangelist, 28., ko bodo mladi začeli evropsko srečanje mladih v Vroclavu, pa se spominjamo nedolžnih otrok. Prva nedelja po božiču pa je nedelja svete družine, letos 29. decembra.

Če bi radi, da kakšen dogodek dodamo na naš koledar nam to sporočite na: [email protected]. Vabljeni, da nas spremljate na naših družbenih omrežjih: profilu nadškofa na Facebooku, Twitterju in Instagramu ter Nadškofije Ljubljana na Youtubu.

Pa blagoslovljen mesec! Naj se Kristus rodi v srcu, odnosih, med nami! On živi!

Objavljeno 04. 12. 2019

Podobni prispevki