Vstopamo v mesec december, ki je bogat z dogodki in različnimi praznovanji. Začenja se adventni čas ter z njim povezane akcije. Mlajši se lahko pridružite adventni akciji “otroci za otroke”, starejši pa spremljajte akcijo #deliJezusa. Slednjo bo moč spremljati tudi na naši spletni strani.

Nadškof msgr. Stanislav Zore OFM bo v ponedeljek, 3.12., ob 11. uri, v galeriji Družina predstavil knjigo Moč poklicanosti – Posvečeno življenje danes. 8. decembra praznujemo praznik Brezmadežne, ta dan pa bogoslovci tradicionalno pripravijo akademijo v čast Brezmadežni, ki bo v stolnici sv. Nikolaja, ob 17. uri. Dan pozneje, 9. 12., ob 16. uri, se bo, prav tako v stolnici, nadškof srečal s katehumeni, ki so v pripravi na prejem zakramentov uvajanja.

Od svetnovnega srečanja družin v Dublinu je minilo že kar nekaj časa. A družina je vedno aktualna tema zato bo zanimivo prisluhniti slovenskim predstavnikom, p. Mikušu in zakoncema Nzobandora, ki bodo 18.12., ob 19.30 uri, na Teološki fakulteti v Ljubljani predstavili svoj pogled na svetovno srečanje.

26. 12. praznujemo praznik samostojnosti in enotnosti. Ob tem prazniku bo nadškof v ljubljanski stolnici daroval mašo za domovino. Ta bo letos 21.12., ob 17.30 uri.

Nekaj dni za tem pa bomo že vstopili v slovesno praznovanje božiča. Kdaj in kje bodo ljubljanski škofje darovali polnočnice in dnevne svete maše božiča, bomo sporočili naknadno. Z božičem bomo vstopili v božično osmino, s katero je povezanih kar nekaj praznikov. Zaključila pa se bo s prvim dnem prihodnjega meseca in s tem tudi leta, s praznikom Marije, svete Božje Matere. Mladi se bodo v tem času odpravili na evropsko srečanje mladih v Madrid, ki bo potekalo med 28. 12. 2018 in 1. 1. 2019.

Želimo vam blagoslovljeno pripravo na praznik rojstva našega Odrešnika Jezusa Kristusa!

Če bi radi, da kakšen dogodek dodamo na naš koledar nam to sporočite na: [email protected]. Vabljeni, da nas spremljate na naših družbenih omrežjih: profilu nadškofa na Facebooku, Twitterju in Instagramu ter Nadškofije Ljubljana v Google+ in Youtubu.

Objavljeno 01. 12. 2018

Podobni prispevki