Tudi v počitniškem mesecu avustu nam liturgični koledar prinaša kar nekaj praznikov in bolj poznanih svetnikov. Med drugim se tako spominjamo: sv. Janeza Marije Vianneya, sv. Terezije Benedikte od Križa, sv. Lovrenca, sv. Maksimiljana Kolbeja, sv. Roka in mučeništva Janeza Krstnika. V začetku meseca, 5. avgusta, sicer praznujemo najprej praznik Marije Snežne. Njej je v Sloveniji posvečenih kar nekaj cerkva in kapel, med bolj znanimi pa je tista na Kredarici. Isti dan bo tradicionalno, 30. romanje treh Slovenij na Svete Višarje.

Dan pozneje, 6. avgusta, praznujemo praznik Jezusove spremenitve na gori. V središču meseca avgusta pa je glavni Marijin praznik: Marijino vnebovzetje. Tudi njej je posvečenih veliko cerkva po Sloveniji, po vseh župnijah bodo potekale slovesne svete maše. Kot vsako leto bo slovesno v osrednjem narodnem Marijinem svetišču na Brezjah, kjer bo slovesno mašo ob 10.00 daroval ljubljanski nadškof metropolit in predsednik Slovenske škofovske konference msgr. Stanislav Zore OFM.

Nadškof Zore bo ob Evropskem dnevu dnevu spomina na žrtve totalitarnih in avtoritarnih režimov sveto mašo daroval v ljubljanski stolnici, ob 18.00.

Tudi v mesecu avgustu po številnih župnijah naše nadškofije potekajo oratoriji. Seznam in datume najdete na spletni strani oratorij.net. V marsikaterem duhovnem središču naše nadškofije potekajo duhovne vaje. Društvo SKAM pa v tem mesecu organizira poletne duhovne oddihe na otoku Kaprije.

Želimo vam blagoslovljen in duhovno bogat mesec, naj se okrepi vera v priprošnjo in delovanje naše nebeške Matere Marije!

Če bi radi, da kakšen dogodek dodamo na naš koledar nam to sporočite na: [email protected]. Vabljeni, da nas spremljate na naših družbenih omrežjih: profilu nadškofa na Facebooku, Twitterju in Instagramu ter Nadškofije Ljubljana v Google+ in Youtubu.

Objavljeno 30. 07. 2018

Podobni prispevki