Vstopili smo v drug počitniški mesec. Kljub temu pa lahko povabimo na nekaj dogodkov oz. opozorimo na nekaj praznikov.

Združenje posvečenih Jezusovemu in Marijinemu srcu pripravlja romanje v Assisi, ki bo potekal od nedelje, 6. avgusta, do četrtka 10. avgusta. V sredo 9. avgusta goduje Sv. Terezija Benedikta od Križa oz. Edith Stein, ki je sozavetnica Evrope. Dan pozneje, v četrtek 9. avgusta pa je praznik sv. Lovrenca, mučenca. Drugi petek v mesecu bo tokrat 11. avgusta, na Brezjah se bodo ob 18.30 zbrali bolniki z rakom.

V torek 15. avgusta praznujemo največji Marijin praznik, Marijino vnebovzetje. Ta dan bomo obnovili izročitev našega naroda Božji materi Mariji. Mnogi se boste odpravili k Mariji Pomagaj na Brezje, kjer bo slovesno sveto mašo bo 10. uri daroval ljubljanski nadškof msgr. Stanislav Zore OFM.

MLadi se še drugič v tem poletju odpravljajo v Taizé. Tokrat od nedelje, 20. avgusta, do nedelje, 27. avgusta. V torek, 22. avgusta bomo obeležili mednarodni dan spomina na žrrtve nasilja zaradi vere. Dan pozneje, pa bo ob dnevu spomina na žrtve totalitarnih in avtoritarnih režimov, v ljubljanski stolnici, ob 18.30 sveta maša.

24. avgusta, v četrtek, se spominjamo sv. Jerneja, apostola. V soboto, 26. avgusta, pa se bodo na zahvalnem dnevu, pri Mariji Pomočnici na Rakovniku, zbrali slepi in slabovidni. Program bo potekal med 10. in 14. uro.

Če bi radi, da kakšen dogodek dodamo na naš koledar nam to sporočite na: [email protected]. Vabljeni, da nas spremljate na naših družbenih omrežjih: profilu nadškofa na Facebooku, Twitterju in Instagramu ter na Youtubu kanalu Nadškofije Ljubljana.

 

Objavljeno 08. 08. 2023

Podobni prispevki