Velikonočni mesec je pred nami in zato vesela in blagoslovljena aleluja!

V luči velike noči opozorimo na dva praznika v tem mesecu. V četrtek, 25. aprila praznujemo praznik sv. Marka, evangelista, v ponedeljek, 29. aprila, pa praznik sv. Katarine Sienske, sozavetnice Evrope.

Katoliška mladina v torek, 9. aprila, ob 19. uri, vabi na Večer +, v Antonov dom na Viču v Ljubljani. V sredo, 10. aprila, ob 18. uri, bo odptrje razstave 3450 umorjenih – Jama pod Macesnovo gorico – slovenski Katin, v Platonovi dvorani Zavoda sv. Stanislava v Šentvidu nad Ljubljano. V četrtek, 11. aprila, ob 18. uri, pa Katoliška mladina organizira slovesne večernice, v župnijski cerkvi sv. Jakoba v Ljubljani. Isti dan bo v ljubljanski stolnici sv. Nikolaja maša ob 4. obletnici smrti nadškofa Alojza Urana. Dan pozneje, v petek, 12. aprila, pa več dogodkov: javna molitev rožnega venca ob 6.30, ki ga na Kongresnem trgu organizira Katoliška mladina, ob 18.30 bo molitev in maša za bolnike z rakom na Brezjah, ob 19. uri Katoliška mladina vabi na pogovor z Mattom Fraddom, v prostorih Zavoda sv. Stanislava, pri čemer je potrebna predhodna prijava.

V nedeljo, 14. aprila, začnemo s tednom molitve za nove duhovne poklice, ki ga bomo zaključili v nedeljo, 21. aprila. V ponedeljek, 15. aprila vas vabimo na taizéjsko molitev, ob 19. uri.

Vabimo tudi na dva duhovna odmika. Pri sv. Jožefu v Ljubljani organizirajo duhovni vikend za starše, z naslovom Poiščimo svoje izgubljene otroke, ki bo potekal od petka, 19. aprila, do nedelje, 21. aprila. V istem terminu bodo mladi zbrani v Stični, kjer se bodo poglabljali v teologijo telesa.

Uršulinke v Ljubljani pripravljajo delavnico z naslovom Uvajanje otrok v izražanje z risanjem. Potekala bo v soboto, 20. aprila. V petek, 26. aprila, pa Katoliška mladina gosti srečanje mladih odraslih, tistih, ki so Žejni besede, s pričetkom ob 19. uri.

Če bi radi, da kakšen dogodek dodamo na naš koledar nam to sporočite na: [email protected]. Vabljeni, da nas spremljate na naših družbenih omrežjih: profilu nadškofa na Facebooku, Twitterju in Instagramu ter na Youtubu kanalu Nadškofije Ljubljana.

Objavljeno 06. 04. 2024

Podobni prispevki