Postni čas se je prevesil v drugo polovico, kar pomeni, da smo vse bliže Kalvariji, a hkrati tudi zarji velikonočnega jutra. Osredotočeni smo na Kristusovo vstajenje od mrtvih.

V petek, 5.4., bodo na Brezjah odprli razstavo slik Boleslava Čeruja z naslovom “Križev pot”, ki jih je avtor poklonil frančiškanskemu samostanu na Brezjah. Odprtje bo po sveti maši. Več o vsebini pa na spletni strani Marija.si.

V pripravi na veliko noč Radio Ognjišče pripravlja radijski misijon. Ta bo potekal med 7. in 13. aprilom. Več o vsebini najdete na spletni strani radia.

Slovenska Karitas bo na novinarski konferenci, ki bo potekala v torek, 9. aprila 2019, ob 11.00 v prostorih Družine (Krekov trg 1, Ljubljana), predstavila pomoč celotne mreže Karitas v Sloveniji v letu 2018 ter pričetek dobrodelne akcije Pomagajmo preživeti in živeti družinam, starejšim in posameznikom v Sloveniji.

Dan kasneje bo v istih prostorih, ob isti uri, potekala okrogla miza z naslovom Krščanski pogled na šport. Isti dan, torej v sredo 10. aprila, pa boste na svoj račun prišli tudi tisti, ki ste bolj umetniško navdahnjeni. V cerkvi Sv. Trojice v Ljubljani bo 7. koncert v okviru Sakralnega abonmaja, peli bodo Mešani pevski zbor Anton Foerster iz Ljubljane in duhovniški oktet Oremus pod vodstvom Damjane Božič Močnik.

Tudi Teološka fakulteta pripravlja duhovno-kulturno-umetniški večer. Glasbeno-literarni nokturno z naslovom Iskanje Boga v pesmi in poeziji se bo zgodil 11. aprila, ob 19.30, v prostorih omenjene ustanove.

Več organizacij pa vabi k molitvi križevega pota Slovenska Kalvarija, ki bo potekal pri sv. Jožefu v Ljubljani, 12. aprila, ob 18. uri, sveto mašo ob 19. uri pa bo daroval ljubljanski nadškof metropolit msgr. Stanislav Zore OFM.

V mesecu aprilu bodo tudi tri izobraževanja Pro-life za mlade in sicer: 4.4., 11.4. in 25.4..

Veliki teden se bo pričel s praznovanjem cvetne nedelje. Slovesnosti ljubljanskih škofov ob velikonočnih praznikih bomo objavili v kratkem.

Teden po veliki noči praznujemo belo nedeljo. Dva dni kasneje, 30. aprila, pa se začnejo 30. mednarodne salezijanske igre mladih – PGSi Slovenija 2019.

Če bi radi, da kakšen dogodek dodamo na naš koledar nam to sporočite na: [email protected]. Vabljeni, da nas spremljate na naših družbenih omrežjih: profilu nadškofa na Facebooku, Twitterju in Instagramu ter Nadškofije Ljubljana v Google+ in Youtubu.

Naj pričakovanje Kristusovega vstajenja obrodi obilo sadu!

Objavljeno 04. 04. 2019

Podobni prispevki