Ljubljanski nadškof metropolit msgr. Stanislav Zore je v septembru 2017 odprl račune na družbenih omrežjih Facebook, Twitter in Instagram. Uporabniki omrežij so pridružitev toplo pozdravili, pregledali pa smo, katere objave so povzročile največ odzivov.

Facebook

Slovenijo je v letu 2017 verjetno najbolj zaznamovalo, da je košarkarska reprezentanca postala evropski prvak. Prva čestitka nadškofa po fenomenalni zmagi v finalu nad Srbijo je bila daleč najbolj všečkana objava, ki je do sedaj zbrala preko 200 všečkov.

Tudi največkrat deljena objava je košarkarsko obarvana. Največkrat ste delili nadškofovo pismo, ki ga je napisal zlatim košarkarjem. Do sedaj deljeno 16 krat.

Največ komentarjev pa ste uporabniki Facebooka pustili pod objavo, v kateri je nadškof čestital župniji Goriče za nove orgle.

Twitter

Tudi na “tviteraški” sceni se je največ govorilo in “čivkalo” o košarki. Največ všečkov je tako prejelo že omenjeno pismo košarkarjem. Največ komentarjev pa je zbral nadškofov “čivk”, ki ga je objavil takoj po polfinalni tekmi s Španijo. Fantom je zaželel obilo blagoslova v finalu in rečemo lahko, da so ga bili več kot očitno deležni.

Ste pa uporabniki Twitterja z drugimi največkrat delili veselje ob zmagi filma Goreči grm na krščanskem filmskem festivalu v Združenih državah Amerike. Ob tem naj omenimo, da je isti film pred kratkim ponovno dosegel uspeh v deželi onkraj Atlantika.

Instagram

Na Instagramu je sledilcev trenutno malo manj, kot na drugih dveh družbenih omrežjih, a nič zato. Objave so vas pustile bolj brez besed, saj le redkokdaj prejmemo kakšen komentar, vas je pa po všečkih sodeč najbolj nagovorilo nadškofovo božično in novoletno voščilo.

»Ko pa je nastopila polnost časa, je Bog poslal svojega Sina« (Gal 4,4). Polnost časa je nastopila takrat, ko je človeštvo spoznalo, da samo ne more iz teme in zla, da samo ne more stopiti na pot odrešenja. Sredi kruha in iger so doživeli strahotno izpraznjenost časa in zahrepeneli po Odrešeniku, kar je prerok Izaija izrazil z besedami: »O da bi predrl nebo in stopil dol.« Noč je postala dovolj temna in želja po luči dovolj močna, da je človek mogel sprejeti Božji odgovor. Bog je na nepredstavljiv način uslišal prošnjo človeštva. Poslal je svojega Sina, ki se je rodil kot človeški otrok. K sodelovanju je povabil ženo, Marijo, ki je predano sprejela Božjo ponudbo: »Glej, dekla sem Gospodova, zgodi se mi po tvoji besedi.« Vsi časi zemeljske zgodovine so potrebni odrešenja. Tudi čas, ki ga živimo danes. V njem je veliko teme, veliko noči. Ljudje potrebujemo zagotovilo, da noč ni končna usoda človeštva. Zato Bog tudi danes pošilja svojega Sina, da bi nam prinesel veselo sporočilo: »Dete nam je rojeno, Sin nam je dan.« Pomembno pa je, da ga sprejmemo. On, ki je postal človek, nam je dokončno razodel človekovo dostojanstvo in nam podarja mir. Tega miru želim vsem, ki praznujete božič in slavite Boga. Tega miru želim vsem, ki božič praznujete kot družinski praznik, saj se je tudi Božji Sin rodil v družini. Tega miru želim vsem preizkušenim bratom in sestram, saj potrebujejo upanje. Tega miru želim vsem Slovencem po svetu, naj jim prinese košček domačnosti. Tega miru želim tudi vsem, ki v naši državi odločajo, da bodo vse odločitve vodile k miru in sodelovanju. Tega miru želim tudi bratskim Cerkvam, ki živijo iz iste skrivnosti učlovečenja. Vsem voščim blagoslovljen božič in božjega varstva v novem letu. msgr. Stanislav Zore OFM ljubljanski nadškof metropolit #christmas #christmas2017 #božič #bozic #newyear #christisborn #velikereči #katmlad #ljubljana #slovenija #slovenia #ljubljanamoments #novoleto #praznovanje

A post shared by Stanislav Zore (@ljubljanskinadskof) on

Svojevrsten uspeh pa je dosegel tudi pozdravni film, ki smo ga objavili na Instagramu in si ga je ogledalo vsaj pol naših sledilcev.

Veseli smo, da smo preko družbenih omrežij lahko bolj povezani. Vabljeni k všečkanju, komentiranju in deljenju dobrega tudi v letu 2018!

 

Objavljeno 12. 01. 2018

Podobni prispevki