Ob koncu leta se radi poigramo z različnimi statistikami. Ustvarjalci spletnih strani Nadškofije Ljubljana smo pogledali, kaj vas je najbolj nagovorilo na družbenih omrežjih nadškofa msgr. Stanislava Zoreta. V letu 2018, prvem celotnem letu kar je nadškof prisoten na družbenih omrežjih, se je nabralo kar veliko objav. Katere pa so bile tiste, ki so pustile največji pečat?

Facebook

Najprej poglejmo družbeno omrežje Facebook, kjer smo v letu 2018 ne le da prestopili številko 1000 sledilcev, danes jih imamo prek 1600. Najprej najbolj všečkana objava. Z veseljem sporočamo, da ste toplo sprejeli naše nove diakone, saj je bila nadškofova čestitka novoposvečenim diakonom, Gregorju Bregarju, Tadeju Ložarju in Roku Pogačniku najbolj všečkana objava v letu 2018. Skrb za nove duhovne poklice je torej vedno bolj zasidrana v naših srcih.

Pri največkrat komentirani objavi bomo izpostavili dve, ki pa sta si na nek način podobni, saj gre za izražanje čestitk. To seveda pomeni, da ste s svojimi komentarji uporabniki poskrbeli, da se je dobra beseda širila tudi preko spleta. Po številu komentarjev ste se največkrat pridružili čestitkam upokojenemu ljubljanskemu nadškofu msgr. Alojziju Uranu ob njegovem rojstnem dnevu.

Ker pa je bilo to zgolj deljena objava Slovenske škofovske konference, smo preverili, katera naša objava nas je nagovorila. Hvala vam, saj ste največkrat izrazili čestitke ob prvi obletnici prisotnosti nadškofa na družbenih omrežjih.

In objava, ki ste jo največkrat podelili z vašimi prijatelji in sledilci na Facebooku. Raje bi videli, da do te objave sploh ne bi prišlo, zato smo še bolj veseli, da ste jo delili in prispevali k pravičnosti in svobodi izražanja v naši domovini. Največkrat deljena objava je bila namreč deljena objava Slovenske škofovske konference, ki je objavila izjavo v podporo generalnemu tajniku Slovenske škofovske konference dr. Tadeju Strehovcu.

“Naša” največkrat deljena objava pa sega v življenje župnije Dobrepolje – Videm. Nadškof je na nedeljo Kristusa Kralja posvetil nove zvonove.

Na družbenem omrežju Twitter so izstopali trije “čivki”, ker pa so vsi povezani s podporo generalnemu tajniku Slovenske škofovske konference dr. Tadeju Strehovcu, bomo omenili zgolj tistega, ki je “zmagal” v vseh kategorijah. Najbolj komentiran, deljen in všečkan tweet je bila prva podpora, ki jo nadškof Zore izrekel dr. Strehovcu ob vrnitvi iz svetovnega dneva družin v Dublinu:

Objavljeno 10. 01. 2019

Podobni prispevki