V letu 2020 smo na nek način videli, da tudi preko družbenih omrežij lahko posredujemo veliko vsebine. Marsikaj, kar smo doživeli v živo, smo doživeli preko spleta. Katere misli nadškofa msgr. Stanislava Zoreta pa so vas najbolj nagovarjale, sodeč po vaših odzivih?

Facebook

Verjetno je tudi zaprtje poskrbelo, da smo število sledilcev od lani podvojili. Če smo lani bili pri številki 2000, je letos ta številka preko 4000. Ustvarja se lepa skupnost.

Največkrat všečkana objava, prav tako pa tudi deljena, je nadškofovo voščilo kmetom ob prazniku sv. Izidorja.

Največkrat komentiran pa je bil prvi prenos molitve iz kapele nadškofije, ki se je sicer začel s tehničnimi zapletni, pa vendar je večina komentarjev izražala povezanost v molitvi. Tudi to je eden izmed izrazov bližine, ki smo jo ohranjali na daljavo.

Twitter

Na družbenem omrežju Twitter je bila najbolj nagovarjajoča, vsaj kar se tiče všečkov, nadškofova misel ob godu sv. Roka, ki je zavetnik zoper kužne bolezni.

Največkrat deljen čivk, prav tako pa komentiran, pa je pravzaprav “priletel” s strani Slovenske škofovske konference. Odziv na državno proslavo ob kulturnem prazniku.

 

Instagram

Leto 2020 je zaznamovalo tudi slovo nadškofa Alojzija Urana. Sledilce na Instagramu je to najbolj zaznamovalo.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Stanislav Zore (@ljubljanskinadskof)

Največkrat ogledan posnetek, ki ga je nadškof pripravil za IGTv je prav tako povezan s slovesom nadškofa Urana.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Stanislav Zore (@ljubljanskinadskof)

 

YouTube

V letu 2020 pa je bolj zaživel tudi YouTube kanal Nadškofije Ljubljana. Najbolj ogledan posnetek je nadškofovo voščilo cerkvenim pevcem ob godu sv. Cecilije.

Opozorimo pa tudi na najbolj gledan neposredni prenos leta 2020. To je bil prenos škofovskega posvečenja msgr. dr. Mitje Leskovarja.

Objavljeno 15. 01. 2021

Podobni prispevki