Ljubljana bo gostila 46. Evropsko srečanje mladih

Rostock, 30. 12. 2022

Pri večerni molitvi na Evropskem srečanju mladih v Rostocku (Nemčiji) je prior taizéjske skupnosti br. Alois oznanil, da bo prihodnje Evropsko srečanje mladih v Ljubljani. Srečanje se bo odvijalo od 28. 12. 2023 do 1. 1. 2024.

Srečanje, ki bo organizirano že 46., bo prvič potekalo v Sloveniji. Vsako leto se mladi različnih narodnosti in veroizpovedi zberejo v enem od evropskih mest. Del srečanja so skupne molitve, pogovori v malih skupinah, delavnice in spoznavanje med udeleženci. Namen srečanja je mlade spodbuditi, da postanejo nosilci miru in sprave.

Srečanje bo na vabilo iz Slovenije organizirala Taizéjska skupnost v sodelovanju z Nadškofijo Ljubljana in drugimi krščanskimi Cerkvami ter s podporo mesta Ljubljana. Mlade romarje bodo na svojih domovih gostili prebivalci Ljubljane in okolice. Opoldanske molitve in delavnice bodo potekale v cerkvah in drugih prizoriščih v centru Ljubljane.

Na razglasitvi v Rostocku je bil prisoten tudi ljubljanski nadškof msgr. Stanislav Zore.

Mladi so lepo povabljeni, da na srečanju sodelujejo kot prostovoljci, prebivalci Ljubljane in okolice pa, da odprejo vrata svojih domov in sprejmejo mlade udeležence z vse Evrope. Evropsko srečanje mladih je priložnost, da v času, ko je vse več delitev in polarizacije, srečamo drug drugega v želji po medsebojni povezanosti. Srečanje želi biti znamenje zaupanja in edinosti za Slovenijo in Evropo.

Foto: Marija Poklukar

Objavljeno 30. 12. 2022

Podobni prispevki