Drugi dan obiska naših škofov v Rimu, Ad limina Apostolorum bodo obiskali Kongregacijo za škofe in Kongregacijo za nauk vere ter dikasterij za družino in Papeški svet za novo evangelizacijo. Več si lahko preberete na spletni strani Katoliške Cerkve, skupaj pa bomo njihov obisk spremljali tudi preko družbenih omrežij, novice pa bomo objavljali tudi na spletni strani.


 

 

Slovenski škofje bodo drugi dan obiska Ad limina v Rimu obiskali dve kongregaciji, za škofe in za nauk vere, novoustanovljeni Dikasterij za laike, družino in življenje ter Papeški svet za pospeševanje nove evangelizacije.

Na Dikasteriju za laike, družino in življenje bodo škofje predstavili prizadevanja Katoliške cerkve v Sloveniji za spoštovanje dostojanstva vsakega človeka od spočetja do naravne smrti, pomen družine za slovensko družbo ter pastoralne pobude, ki jih Cerkev na Slovenskem izvaja za družine. Med temi so priprava na zakon, spremljanje zakoncev in družin, delo z mladimi, priprava na prejem zakramenta svetega krsta in številne druge dejavnosti. Škofje bodo spregovorili o pomembni vlogi žensk v naši lokalni Cerkvi ter o vključevanju laikov kot dejavnih sodelavcev v pastorali.

Vir: Katoliška Cerkev

Objavljeno 27. 02. 2018

Podobni prispevki