“V Božji ljubezni zasidrana ljubezen do bližnjega je najprej naročilo za vsakega posameznega vernika. A prav tako je naročilo za celotno cerkveno občestvo, in to na vseh njenih ravneh: od krajevne skupnosti prek delne do vesoljne Cerkve kot celote.” (papež Benedikt XVI., Bog je ljubezen 20)

V samem bistvu delovanja Cerkve je dobrodelnost. Tudi v naši nadškofiji je ogromno različnih ustanov in posameznikov, ki se tovrstno udejstvujejo. Na spletni strani Nadškofije Ljubljana imamo predstavljenih le nekaj ustanov, kjer lahko najdete pomoč ali pa se v njih vključite kot prostovoljci. Posebna skrb Cerkve so starejši. Zato deluje v naši nadškofiji kar nekaj domov za ostarele v katerih je posebnost zagotovo duhovni poudarek. Pri tem gre poudariti, da župnijske skupnosti in duhovniki velikokrat poskrbijo za duhovno oskrbo tudi v ostalih domovih za ostarele. Najbolj znana in največja dobrodelna ustanova je zagotovo Karitas, v okviru nje v naši škofiji deluje Škofijska Karitas Ljubljana pod okriljem Slovenske Karitas pa Zavod Pelikan. Ogromno dobrega dela opravijo tudi različne župnijske Karitas, kjer večinoma delujejo prostovoljci, ki svoj čas in moči darujejo za bližnjega. Za različne potrebe pa skrbi tudi nekaj drugih dobrodelnih ustanov, ki delujejo v naši nadškofiji.
V kolikor ste potrebni pomoči upamo, da boste na omenjenih straneh našli osnovne informacije in da boste lahko rešili svoje težave. Hkrati smo hvaležni vsem prostovljcem, ki ljubezen do bližnjega uresničujete s svojim delom!

Vabljeni, da spremljate novosti na naši spletni strani, sledite pa nam lahko na naših družbenih omrežjih: profilu nadškofa na Facebooku, Twitterju in Instagramu ter Nadškofije Ljubljana v Google+ in Youtubu.

Svoje pobude in želje lahko sporočite na: [email protected].

Objavljeno 24. 08. 2018

Podobni prispevki