Iniciativna skupina za molitev in post za domovino pred praznikom državnosti letos tretje leto zapored pripravlja dan molitve in posta za domovino, ki bo potekal od nedelje, 23. junija 2013 zvečer, do ponedeljka, 24. junija 2013 zvečer. Spokorni dan se bo sklenil v stolni cerkvi sv. Nikolaja v Ljubljani, kjer bo nadškof Anton Stres daroval tradicionalno mašo za domovino.

Devetdnevnica

Devetdnevna molitev kot priprava na dan molitve in posta za domovino se bo začela v nedeljo, 16. junija 2013. Vodilna misel bo tokrat posvečena solidarnosti v povezavi z mislijo sv. Ambroža, da dobrine pripadajo vsem. Povabljeni, da se po domovih, v župnijah, molitvenih skupinah, gibanjih, skupnostih in združenjih in romarskih središčih v tem času povežemo v skupni prošnji po Božjem blagoslovu za našo domovino. Gradivo za posamezen dan s priloženo molitveno uro, podobice in plakate so župnijam dostavili v tednu pred začetkom devetdnevnice.

Knjižica, v kateri je zbrano gradivo za devetdnevnico, priloženi pa sta tudi molitveni uri za domovino.

Plakat

Okrogla miza z naslovom Dobrine pripadajo vsem

Okrogla miza na temo solidarnosti z naslovom Dobrine pripadajo vsem bo v torek, 18. junija 2013, ob 20.00, v župniji Ljubljana – Podutik (Podutiška cesta 130). Sodelovali bodo: svetovalec ljudem v stiski in pisatelj Karel Gržan, predstavnik iniciativne skupine za molitev in post za domovino Primož Krečič, misijonar na Madagaskarju Janez Mesec, voditelj Jezuitske službe za begunce p. Robin Schweiger in naj prostovoljec leta 2012 Benjamin Tomažič.

Novinarska konferenca

Novinarska konferenca bo v četrtek, 20. junija 2013, ob 12.00, v galeriji Družina na Krekovem trgu 1 Ljubljani. Organizatorji so k sodelovanju povabili predstavnike dobrodelnih ustanov iz največjih verskih skupnosti v Sloveniji. Sodelujoči bodo: pravoslavni paroh Peran Bošković, ljubljanski evangeličanski pastor in odgovorni za karitativne dejavnosti Geza Filo, predstavnica Slovenske karitas Jožica Ličen in direktor humanitarne organizacije Al-Baraka v Sloveniji g. Ibrahim Malanović. 

Dan molitve in posta za domovino s sklepno molitveno uro pred mašo za domovino

Dan molitve in posta za domovino se bo začel v nedeljo, 23. junija 2013, ob 19.00, z mašo za domovino pri sv. Jožefu v Ljubljani. V Marijini kapeli bo nato 24 ur potekala molitvena veriga, v okviru katere bodo poleg župnij sodelovali tudi predstavniki gibanj, skupnosti in združenj. Molivci bodo v ponedeljek, 24. junija 2013, ob 17.00, program nadaljevali v stolni cerkvi sv. Nikolaja v Ljubljani. Sklepno molitev, ki jo bo neposredno prenašal Radio Ognjišče, bo ob sodelovanju predstavnikov Prenove v Duhu vodil Bogdan Vidmar. Ob 18.00 se bo začela maša za domovino, ki jo bo ob somaševanju škofov in duhovnikov daroval ljubljanski nadškof metropolit in predsednik SŠK msgr. dr. Anton Stres. Mašo bo neposredno prenašal Radio Ognjišče.

Dodatne informacije so na voljo na spletni strani, kjer je dodatno gradivo mogoče tudi naročiti.

Objavljeno 17. 06. 2013

Podobni prispevki