https://katoliska-cerkev.si/img/news/2017/10-oct/e84ebf7eb93ae22e4cabe5346f4a0a95110b7fc3.JPG

Spoštovani gospod opat p. Maksimilijan File OCist,

 

ob Vaši izvolitvi za opata naše starodavne cistercijanske opatije Stična mi je prišlo na misel, da se je Gospod ozrl na svojega služabnika, ki se mu je izročil v pokorščino, da mu bo služil povsod, kjer ga bo Njegova previdnost potrebovala. Gospod pa se je ozrl tudi na Opatijo Stična in ji po vrsti odličnih opatov, ki so jo ohranjali skozi stoletja in so jo v zadnjih desetletjih spet obnovili kot nepogrešljivo duhovno žarišče naše nadškofije, dal za opata moža, ki bo z veliko pastoralno modrostjo in izkušnjo še naprej spodbujal njeno duhovno rast, obenem pa v ponižnosti služenja pomagal svojim bratom menihom izpolnjevati Pravilo sv. Bernarda in prinašati luč njegove duhovnosti v ta čas zmedenosti in iskanja.

 

Dragi p. Maksimilijan, vesel sem Vaše izvolitve in Vam ob tem iskreno čestitam. Obljubljam Vam svojo molitev in Vam zagotavljam, da se v življenju vsakogar na svoj način izpolnjuje misel sv. Avguština: »Pomagaj in ukaži kar hočeš!«

 

Naj Vas pri Vašem poslanstvu podpira Božji blagoslov, varstvo Marije, ki jo v Stični častite kot Žalostno Mater Božjo, pa tudi spoštovanje, molitev in duhovna bližina Vaših menihov.

 

S sv. Frančiškom Asiškim Vam želim: mir in dobro!

 

 

 

 

                                                                                            msgr. Stanislav Zore OFM

                                                                                                           nadškof

Objavljeno 13. 05. 2019

Podobni prispevki