Nadškof msgr. Stanislav Zore OFM je častnemu kanoniku dr. Edu Škulju ob prejemu Mantuanijeve nagrade za življenjski opus poslal pismo, v katerem mu izraža iskrene čestitke ob dobljeni nagradi in se mu zahvalil za njegovo delo.


Spoštovani gospod dr. Edo Škulj,

razveselila in s ponosom me je navdala novica, da je Vas je Slovensko muzikološko društvo leto odlikovalo z Mantuanijevo nagrado za življenjsko delo na področju muzikologije kot uglednega muzikoslovca, organoslovca, pedagoga in duhovnika. Ta nagrada je priznanje za dolga leta vztrajnega in strokovnega dela na področju muzikologije. Dokaze o obsežnosti in rodovitnosti Vašega delovanja kaže zapis v COBISS, ki obsega kar 1050 enot, kar samo po sebi govori o neutrudnem raziskovalnem in obenem tudi pedagoškem delu, ki sta zaznamovala vašo poklicno pot.

Ob priznanju, s katerim Vas je odlikovalo Slovensko muzikološko društvo, Vam iskreno čestitam in se Vam zahvaljujem. S svojim delom namreč niste samo bogatili slovenske muzikološke znanosti, ampak ste na številne načine s svojim talentom, izobrazbo in delavnostjo oblikovali in bogatili tudi našo cerkveno glasbo, ki je tudi po Vašem prizadevanju na vedno višji ravni.

Gospod Bog naj Vas ob še naprej obilno blagoslavlja in Mati Marija dobrohotno varuje.

Mir in dobro!

msgr. Stanislav Zore OFM
nadškof

 

Objavljeno 13. 03. 2017

Podobni prispevki