Najnovejši videi in nagovori z našega YouTube kanala

Najnovejši videi in nagovori z našega YouTube kanala

Novice

 • 08. 06. 2024

  Dan za Magnificat

  Dragi snovalci revije Magnificat, drago molitveno občestvo, ki vas ta revija uči moliti in vam pomaga moliti; ob desetletnici vam iskreno čestitam, se vam vsem zahvaljujem, da v našem narodu in drugod širite prostor poslušanja in izpolnjevanja Božje volje in tako skrbite za to, da »bo Sin človekov, ko pride, našel vero na zemlji« (Lk 18,8).

 • 07. 06. 2024

  Napovednik za mesec junij

  Mesec ko bodo šolarji vstopili v počitnice, ko se pomlad prevesi v poletje, pa tudi mesec, ko so naša srca usmerjena k Srcu Jezusovemu.

 • 01. 06. 2024

  Nagovor nadškofa msgr. Stanislava Zoreta OFM v Kočevskem Rogu

  Kdaj bomo mi kot narod, predvsem pa odgovorni v naši državi, stopili pred vse te pomorjene, pred vse te kosti, če uporabim besedo Ezekiela, in jim zaklicali: »Bratje in sestre, pridite ven. Pridite ven iz brezen in tankovskih jarkov, pridite ven iz rudniških jaškov in vseh skritih krajev, kamor so vas odvrgli, pridite ven izpod razstreljenih kamnov in izpod tovarniških odplak, predvsem pa pridite ven izpod vseh tistih besed, s katerimi so hoteli umazati vaša življenja in vašo ljubezen do svojih in do domovine. Dokler bomo molčali pred samopašnostjo posameznikov, ki se postavljajo nad človečnost in pravico, toliko časa bodo lepe besede zvenele v prazno. Šele ko bomo zanje našli primerno pokopno mesto in skupaj z drugimi sem prepričan, da je to na Ljubljanskih Žalah, jih bo naš narod resnično sprejel v svojo sredo. Takrat bomo dejansko stopili na pot sprave in prihodnosti.

Novice

 • 16. 06. 2024

  Nagovor nadškofa msgr. Stanislava Zoreta OFM ob 1500 letnici škofije Koper

 • 15. 06. 2024

  Romanje bolnikov in invalidov na Brezje

  Zato nihče izmed nas nikoli ni odveč. Nikoli nihče ni strošek. Dragi ostareli in bolni bratje in sestre. Kdo bo odreševal vaše otroke in sorodnike, kdo bo odreševal ta svet iz vedno novih neumnosti, ki jih počne, če bo utihnila vaša molitev. Kdo bo temu svetu odpiral prostor ljubezni, če vi ne bi več vztrajali v pogumni hoji za Jezusom, ki pred vami nosi križ. Vedite, da je vaš invalidski voziček, da je vaša bolniška postelja, da je vaša soba vedno položena pred Jezusov pogled in vam Jezus vedno znova pravi: »Vstani!« Zato se vam zahvaljujem za vaše molitve in žrtve. Marija Pomagaj, prosi za nas!

 • 11. 06. 2024

  Nadškof na Brezjah z zlatomašniki

  Brezjanska bazilika je v torek, 11. junija, dopoldne sprejela tiste slovenske duhovnike in redovnike, ki letos obhajajo 50-letnico posvetitve samega sebe v službo Bogu in ljudem. Zahvalno daritev za ta veliki dar in dejanje je vodil ljubljanski nadškof metropolit msgr. Stanislav Zore. Pri njej so se zlatomašnikom pridružile tudi redovnice, sošolke na Teološki fakulteti v Ljubljani, sorodniki in prijatelji zlatomašnikov ter drugi romarji.

Prihajajoči dogodki

Prihajajoči dogodki

Msgr. Stanislav Zore OFM

Msgr. Stanislav Zore OFM

Msgr. Stanislav Zore OFM

Nadškof metropolit

Imenovan za ljubljanskega nadškofa metropolita:
4. oktober 2014

Škofovsko posvečenje in prevzem nadškofije:
23. november 2014

Škofovsko geslo: “Veselite se v Gospodu.” (Flp 4,4)

 • Misel tedna

  Zdi se, da se tako slepimo, da bomo lahko neponovljivo in nenadomestljivo lepoto zamenjali z drugo, ki jo bomo ustvarili sami.

  (papež Frančišek LS 34)

 • Misel tedna

  Zdi se, da se tako slepimo, da bomo lahko neponovljivo in nenadomestljivo lepoto zamenjali z drugo, ki jo bomo ustvarili sami.

  (papež Frančišek LS 34)