Mineva 40 let od prve Stične mladih. Po lanski “Stični”, ki je potekala po župnijah, so se mladi spet zbrali ob cistercijanskem samostanu. Dogodek je potekal pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja in Slovenske škofovske konference. Mladi so, po uvodnem programu, z apostolskim nuncijem, slovenskimi škofi in duhovniki, obhajali sveto mašo pri kateri je pel priložnostni zbor, ki ga je spremljal poseben Stična orkester. Sledil je odmor za kosilo, nato pa različne delavnice. Stična se je končala s slavilnim koncertom.

Ljubljanski nadškof metropolit in predsednik Slovenske škofovske konference msgr. Stanislav Zore OFM je mlade nagovoril preko Facebooka, z naslednjimi besedami:

“Stična mladih je letos jubilejna. 40 let. Najprej vsem čestitam za praznovanje. Vesel sem, da si skozi vsa ta leta prizadeva za rast. Živi z mladimi, jih posluša in jih skuša nagovarjati v njihovih iskanjih, vprašanjih, pa tudi v njihovi pripravljenosti sodelovati. Ekipi Stične mladih se zahvaljujem za mladostno zagnanost in izvirnost v pripravljanju letošnje Stične, vsem udeležencem pa, da bi bilo druženje z mladimi odkrivanje Boga v njihovem življenju. +SZ”

Objavljeno 18. 09. 2021

Podobni prispevki