Voščilo apostolskega administratorja msgr. Andreja Glavana

Spoštovani gospod nadškof metropolit, dragi p. Stane!

Med zasedanjem predsednikov evropskih škofovskih konferenc, ki se ga udeležujem v Rimu, sem zvedel za Vaše imenovanje, ki se ga iskreno veselim, saj bo Ljubljanska nadškofija in cerkvena pokrajina dobila novega pastirja, ki se ji bo lahko povsem posvetil. Bogate izkušnje, ki ste jih pridobili med vodenjem Slovenske frančiškanske province svetega Križa in v času predsedovanja Konferenci redovnih ustanov Slovenije, Vam bodo prav gotovo koristile pri Vaši odgovorni pastirski službi.

Prepričan sem, da si boste s številnimi duhovniki, redovniki, redovnicami in laiki znali medsebojno prisluhniti in da boste z veseljem in modrostjo usmerjali skupne napore za življenje po Jezusovem evangeliju. Vso Ljubljansko nadškofijo in metropolijo vabim, da novega nadškofa podpremo z vztrajno molitvijo.

V imenu vseh članov Slovenske škofovske konference in še prav posebej v imenu Ljubljanske nadškofije Vam iskreno čestitam in se veselim še tesnejšega sodelovanja z Vami.

Andrej Glavan, predsednik Slovenske škofovske konference in
apostolski administrator Ljubljanske nadškofije

 

Voščilo predsednika Vlade RS dr. Mira Cerarja

Spoštovani ljubljanski nadškof in metropolit,

ob Vašem imenovanju za novega ljubljanskega nadškofa in metropolita, Vam iskreno čestitam in Vam želim veliko uspehov pri Vašem novem, odgovornem poslanstvu.
Upam, da bomo s tvornim dialogom uspešno sodelovali in v času, ki je prežet z raznoraznimi izzivi, skupaj iskali rešitve v dobrobit vseh nas.

Ljubljana, 4. 10. 2014

dr. Miro Cerar, Predsednik Vlade Republike Slovenije

 

Voščilo upokojenega ljubljanskega nadškofa msgr. dr. Antona Stresa

Novega ljubljanskega nadškofa metropolita mgr. Staneta Zoreta iskreno pozdravljam, mu toplo čestitam in mu iz vsega srca voščim obilnega Božjega blagoslova pri njegovem odgovornem poslanstvu. Pri vseh njegovih prizadevanjih ga bo spremljala moja molitvena podpora.

V Šentjakobu ob Savi, 4. oktobra 2014

msgr. dr.Anton Stres

 

Voščilo upokojenega ljubljanskega nadškofa msgr. Alojza Urana

Spoštovani p. Stane Zore, novoimenovani ljubljanski nadškof metropolit!

Na Svetih Višarjah, kjer smo vse romarsko obdobje molili tudi za Cerkev na Slovenskem in za nova nadškofa v Ljubljani in Mariboru, sem zvedel za veselo novico: Ljubljana ima novega nadškofa p. Staneta Zoreta.
Redko se zgodi, da bi imel novi nadškof za seboj kar tri žive nadškofe, kot jih imaš Ti. Vendar sem prepričan, da boš v nas imel duhovno oporo in tudi pastoralno pomoč, če jo boš potreboval in želel.

Naj Ti Frančiškova karizma, v kateri si globoko zasidran in si jo tako uspešno uresničeval v frančiškanski skupnosti, pomaga, da boš tudi apostolsko službo nadškofa metropolita vršil z žarom dobrega pastirja, ki daje svoje življenje v Božjo slavo in blagor Božjega ljudstva, ki ti bo zaupano.
Sprejmi moje iskrene čestitke in blagoslov na poti apostolskih naslednikov.

Msgr. Alojz Uran, nekdanji ljubljanski nadškof metropolit

 

Voščilo kardinala dr. Franca Rodeta

Spoštovan gospod nadškof,

ob Vašem imenovanju za ljubljanskega nadškofa in metropolita Vam iz srca čestitam, obljubljam duhovno bližino in molitveni spomin pri Gospodovem oltarju. Po častnem umiku Vašega predhodnika in dolgem meddobju brez ordinarija v Ljubljani so pričakovanja vernikov in slovenske javnosti zelo velika in Vaše pastirsko poslanstvo bo toliko težje. Toda večni Pastir, ki svoje črede nikoli ne zapusti, je z Vami. „Gospod, tvoj Bog, hodi s teboj in te ne pusti samega in ne bo te zapustil,“ pravi Pismo (5 Mz 31,6). Z Vami smo tudi mi, slovenski škofje, duhovniki, redovniki, sestre redovnice in vse sveto Božje ljudstvo. “Bodite torej pogumni in ne bojte se in ne trepetajte pred njimi,” (5 Mz 31,6). Naj Vas na priprošnjo sv. Frančiška Asiškega spremlja in krepi Božja milost in naj Vam stoji ob strani Devica Marija iz Narodnega svetišča na Brezjah. V bratski ljubezni Vas s spoštovanjem pozdravljam!

kard. dr. Franc Rode

 

Voščili so tudi

– Predsednik Državnega zbora RS dr. Milan Brglez
– Predsednik Državnega sveta RS g. Mitja Bervar
– Ministrica za kulturo mag. Julijana Bizjak Mlakar
– Ministrica za izobraževanje, znanost in šport dr. Stanislava Setnikar Cankar
– Rektor Univerze v Ljubljani prof. dr. Ivan Svetlik

Objavljeno 09. 10. 2014

Podobni prispevki