Dragi bratje in sestre!

»Pepelni dan ni dan več tvoj, tvoj je vstajenja dan!« Pesnik Gregorčič je s temi pesniškimi besedami mislil na vstajenje slovenskega naroda, toda v še globljem pomenu velja to za vsakega človeka in še posebej za kristjane, ki smo na sporočilo o Jezusovem vstajenju postavili vso svojo vero in vse svoje življenje.

Verjamemo, da bomo enkrat dokončno vstali, tako dokončno, da ne bo več nevarnosti za ponoven padec ali celo propad. V tem življenju sicer padamo vsi. Na najrazličnejše načine doživljamo neuspehe in nesreče, motimo se, delamo napake in grešimo. A to ni najhujše, če le imamo pogum vstati, se spremeniti in iti naprej.

Ta pogum potrebujemo vedno, posebno pa še v takih časih, kot so naši, zato vam ga tudi iz srca voščim za letošnje velikonočne praznike. Še posebej mislim na osamljene in tiste, ki ste daleč od svojih in jih na praznični dni še bolj pogrešate. Mislim na bolnike in invalide, na tiste, ki ste v stiskah ali strahu pred jutrišnjim dnem, ki ste morali pretrpeti hude izgube, neuspehe in razočaranja. Želim vam velikonočnega zaupanja in volje, ki se ne sprijazni z nobenim padcem, ker veruje, da je za velikim petkom zasijalo svetlo velikonočno jutro. Torej: vesele in blagoslovljene velikonočne praznike!

Objavljeno 25. 03. 2013

Podobni prispevki