Z mnogimi dobrimi deli, zahvalami, prijetnimi srečanji, rojstvi, dobrotniki, skrbmi in veselimi dogodki, bo Ustanova Anin sklad, v sredo, 11. decembra 2013, z dobrodelnim koncertom v Zavodu sv. Stanislava v Šentvidu nad Ljubljano, zaznamovala 15 let svojega delovanja. V dneh pred praznovanjem je začela delovati tudi prenovljena spletna stran http://www.anin-sklad.si/.

Osrednje praznovanje bo v sredo, 11. decembra 2013, v Zavodu sv. Stanislava v Šentvidu nad Ljubljano. Ob 18.00 bo slovesna sveta maša, ki jo bo v cerkvi omenjenega zavoda daroval beograjski nadškof msgr. Stanislav Hočevar. Pri oltarju se mu bodo pridružili tudi mnogi duhovniki in redovniki, ki se bodo Bogu zahvalili za vse prejete darove in ga hkrati prosili za družine Aninega sklada, za dobrotnike ter vse ljudi dobre volje, ki so nam v preteklosti in nam bodo, upamo, tudi v prihodnje stali ob strani.

Sveti maši bo ob 19.40 sledilo odprtje fotografske razstave o delu Aninega sklada, avtorja Alojza Popelarja, uvod v dobrodelni koncert v dvorani zavoda, ki bo ob 20.00 pa bo tudi film o delu sklada, ki ga je pripravil Peter Žunič.

Na koncertu bomo z mnogimi glasbenimi gosti in izbrano besedo vse, ki se nam bodo pridružili v zavodu, in tudi mnoge po Sloveniji preko valov Radia Ognjišče, povabili k pomoči za družine Aninega sklada. Na posebni telefonski številki 0590 355 30 bodo dobrotniki lahko darovali za družine z več otroki, darove pa bodo sprejemali starši in otroci družin Aninega sklada. Nastopili bodo: Slovenski oktet, Nuša Derenda, Alpski kvintet, skupina Gloria, Tone Rus z družino, Alpski kvintet, Matjaž Knez, Marko Fink, Andreja Zakonjšek Krt, Franc Kompare, Družina Ivančič in Vokalno instrumentalna skupina sv. Mihaela Mengeš. Prireditev bosta povezovala Mateja Feltrin Novljan in Jure Sešek.

Na večerni koncert smo poleg družin, dobrotnikov, ustanoviteljev in sodelavcev sklada povabili tudi predsednika Slovenske škofovske konference, apostolskega administratorja ljubljanske nadškofije in novomeškega škofa msgr. Andreja Glavana ter predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja.

Predstavniki medijev so naprošeni, da se za dogodek akreditirajo do torka, 10. decembra 2013, do 20.00, predvsem zaradi organizacije prostora in morebitnih želja za posamezne izjave.

Za dodatna informacije sta na voljo Alen Salihović GSM: 051/685-661 in Marija Šterbenc GSM: 051/ 317-533.

Objavljeno 09. 12. 2013

Podobni prispevki