Upanje v izgradnji (parafraza 1 Tes 5,11) je naslov letošnjega tedna zaporov, ko se bomo od 16. do 22. novembra v molitvi spomnili vseh, ki se jih beseda zapor kakorkoli dotika: zaporniki, žrtve kaznivih dejanj, delavci v zaporu, prostovoljci in družine zaprtih oseb.

Vsak od nas kdaj potrebuje besede spodbude, tolažbe. Tako postanemo močnejši, vidimo jasneje in dosežemo več. Pravičnost za tiste, na katere je vplivalo kaznivo dejanje in kazen zapora, vključuje tudi občutje ozdravljenja, možnost za drugačno perspektivo in upanje na boljšo prihodnost. Da bi vse to dosegli, potrebujemo drug drugega in še posebej spodbudne besede drug drugemu. Letošnji Teden zaporov je lahko priložnost, da skupaj molimo za vse, ki jih zaznamuje zapor, da bi lahko obnovili upanje drug v drugem, da se lahko naša življenja do neke mere obnovijo. Obnovitev, sprejemanje, osvoboditev. Naj ne bo nihče pozabljen.

Teden zaporov je nastal z namenom molitve in ozaveščanja o potrebah zaprtih oseb in njihovih svojcev, žrtev kaznivih dejanj, delavcev v zaporu in vseh, ki skrbijo zanje. Vanj so vključeni predstavniki različnih krščanskih denominacij in organizacij.

Vabljeni ste, da vsak dan tedna zaporov molite po namenu posameznega dne in se hkrati vprašate, ali lahko storite kakšno, četudi le eno stvar kot posameznik ali skupnost, ki bi bila v podporo kateri izmed zgornjih skupin.

Besedilo iz spletne strani Centra Ecce homo

Več na …

Objavljeno 17. 11. 2014

Podobni prispevki