Od 5. do 12. oktobra bo potekal 23. Teden za življenje, z naslovom »Svetíte kakor luči na svetu, držeč se besede življenja« (Flp 2, 15-16).

Teden za življenje, ki v Cerkvi na Slovenskem vsako leto poteka od prve do druge oktobrske nedelje in ki ga pripravlja Društvo GIBANJE ZA ŽIVLJENJE, prinaša letos povabilo, da bi v svet prinašali Luč življenja – tisto, ki smo jo mi sami prejeli, ki nas notranje razžarja in ki želi preko nas svetiti tudi drugim, za današnji svet. Kristjani to Luč prepoznavamo v Jezusu Kristusu, ki je o sebi dejal: »Jaz sem luč sveta« (Jn 8,12) in ki nam naroča »Tako naj sveti vaša luč ljudem, da bodo videli vaša dobra dela in slavili vašega Očeta, ki je v nebesih.« (Mt 5,16)

Teden za življenje bomo pričeli v narodnem svetišču na Brezjah v nedeljo, 5. oktobra, ko bo ob 15. uri molitvena ura Za življenje in ob 16. uri evharistično bogoslužje. Molili bomo posebej za družine, saj se isti dan v Rimu začenja škofovska sinoda o družini.

V ponedeljek, 6. oktobra, bo v Ljubljani srečanje za študente in dijake »So hitre rešitve vedno najboljše? Bioetika v instant kulturi«, na sedežu Društva SKAM ob 19.30.

V torek, 7. oktobra, bo v Ljubljani srečanje za zdravstvene delavce »Smo zdravstveni delavci v službi življenja?«, na sedežu Gibanja za življenje.

V četrtek bo v Mariboru srečanje za mlade »Največja pa je ljubezen«.

V soboto bo srečanje za mlade v Beltincih in v Novem mestu.

Več na …

Objavljeno 01. 10. 2014

Podobni prispevki