Geslo tedna molitve za duhovne poklice ter za svetost in stanovitnost poklicanih, ki ga bomo obhajali od 4. do 11. maja, je »Živa občestva – pot duhovnih poklicev«. Geslo želi povezovati molitev za duhovne poklice in prizadevanja v Cerkvi na Slovenskem pri uresničevanju pastoralnega načrta Pridite in poglejte.

V tem tednu molitve bomo v prvi vrsti prosili za nove duhovne poklice: za duhovnike, redovnice, redovnike in misijonarje. Prosili bomo za tiste, ki jih Bog kliče v posvečeno življenje, da bi mogli slediti Božjemu klicu in mu ostati zvesti.

Poleg tega bomo molili za svetost in stanovitnost vseh poklicanih duhovnikov, redovnic, redovnikov in bogoslovcev. Potrebno je vztrajati in vsak dan sproti dobivati moč za življenje s Kristusom v posvečenosti. Svetost in stanovitnost sta tudi znamenje in spodbuda za nove duhovne poklice, saj vedno doživljamo, kako nas svetost nagovori ter konkretno razlaga Božjo voljo.

Ta teden molitve je za vse vernike. Papež Frančišek takole pravi v svoji poslanici: »Noben poklic se ne rodi iz sebe in živi zase. Poklic teče iz Božjega srca in vzklije v dobri zemlji vernega ljudstva, v izkušnji bratske ljubezni. Ali ni Jezus rekel: ‘Po tem bodo vsi spoznali, da ste moji učenci, če boste imeli ljubezen med seboj’ (Jn 13,35)?«

Za teden molitve v župniji uporabite knjižico, ki jo je pripravila škofija Koper. V njej je objavljena papeževa poslanica, dva nedeljska nagovora, za vsak dan uvod v mašo in prošnje vernikov ter molitvena ura. Teden molitve naj bo tudi spodbuda, da bomo za duhovne poklice molili in delali tudi skozi vse pastoralno leto.

msgr. dr. Franc Šuštar

Poslanica papeža Frančiška

Objavljeno 29. 04. 2014

Podobni prispevki