V tednu med 6. in 13. oktobrom 2013 bo pri sv. Jožefu v Ljubljani ter v številnih krajih po Sloveniji že šesto leto zapored potekal svetopisemski maraton.

Svetopisemski maraton je izmenično, nepretrgano branje Svetega pisma, ki traja teden dni, 24 ur na dan. Na ta način se ob Svetem pismu povezujemo kristjani in ljudje dobre volje iz različnih krščanskih Cerkva, župnij, redovnih skupnosti, laiških gibanj, skupnosti in združenj. Organizatorji k branju vabijo mlade, starejše, družine, verujoče in neverujoče, saj po Svetem pismu Bog govori vsakemu človeku.

Geslo letošnjega maratona je Največja je ljubezen

Organizatorji želijo, da se ob letošnjem prebiranju »knjige vseh knjig« bralci in poslušalci srečajo z Božjo ljubeznijo, ki najlepše opredeljuje pravo ljubezen, saj je potrpežljiva, ni nevoščljiva, se ne ponaša in ne napihuje, ne išče svojega, se ne da razdražiti, ne misli hudega in nikoli ne mine (prim. 1 Kor 13,4–8). Le če sami doživimo takšno ljubezen, smo jo zmožni podeliti tudi z drugimi. 

Potek dogajanja v Ljubljani

Začetek maratonskega branja bo v nedeljo, 6. oktobra 2013, ob 20.00, ko se bomo skupaj s predstavniki različnih krščanskih Cerkva zbrali ob taizéjski molitvi. Svetopisemski maraton bomo sklenili v nedeljo, 13. oktobra 2013, ob 17.00, v cerkvi sv. Jožefa s predstavo koroškega duhovnika Janka Krištofa Prerok. V m” tednu bo potekalo tudi več predavanj, pogovornih večerov in delavnic, na katerih bomo imeli dodatno priložnost za srečanje z Bogom ljubezni.

O poslanstvu maratonskega prinašanja žive Besede v svet si lahko več preberete na spletni strani ali dogodek spremljate na Facebooku.

Podrobnosti ter dodatne informacije so na voljo pri koordinatorju svetopisemskega maratona g. Benjaminu Siterju na GSM 040/980–891 ali po e-pošti na naslovu [email protected].

Objavljeno 04. 10. 2013

Podobni prispevki