Ko se bliža čas duhovniških posvečenj in novih maš, s tem pa tudi obletnic posvečenja večine duhovnikov, je lepa priložnost, da se duhovniki spomnijo  svojih let posvečenja in se zahvalijo za milost duhovniškega poklica.

V soboto, 5. julija 2014, na praznik zavetnikov nadškofije sv. Cirila in Metoda je apostolski administrator škof Andrej Glavan povabil letošnje jubilante v Bogoslovno semenišče. Ob 11.00 je bilo v kapeli somaševanje vseh udeležencev, nato pa skupno kosilo, prijateljsko srečanje in pogovor v semeniški obednici. Na skupno praznovanje so bili vabljeni vsi duhovniki, škofijski in redovni, posvečeni pred 25, 40, 50,65 in70 leti, ki so doma iz ljubljanske nadškofije ali pa sedaj bivajo in delujejo na njenem ozemlju. Lepega srečanja se je udeležilo 18 jubilantov.

Gospod škof se jim je zahvalil za duhovniško pričevanje in zvestobo ter jih še naprej spodbudil k prizadevanju za rast Božjega kraljestva med nami. V duhu so bili navzoči povezani tudi s sobrati jubilanti, ki se srečanja niso mogli udeležiti.

Objavljeno 08. 07. 2014

Podobni prispevki