Administrator ljubljanske nadškofije in predsednik Slovenske škofovske konference msgr. Andrej Glavan je v petek, 25. julija 2014, na sedežu Nadškofije Ljubljana na vljudnostni obisk sprejel visoko delegacijo Ruske pravoslavne Cerkve pod vodstvom Rosošanskega in Ostrogožskega škofa Andreja. Škof Andrej se mudi v Sloveniji ob priložnosti spominske slovesnosti pri Ruski kapelici pod Vršičem.

V bratskem pogovoru sta škofa Andreja drug drugemu predstavila svoje škofije in jih primerjala. Ugotovila sta, da so kljub različnosti tudi marsikatere podobnosti, predvsem pa da oba spremlja zaupanje v Božjo pomoč pri njunem odgovornem poslanstvu.

Predstavnike ruske Pravoslavne Cerkve je spremljal g. Igor Furlan iz Društva Slovenija Rusija ter skupina ruskih pevcev Zbora ruske Pravoslavne Cerkve, ki so sprejem na nadškofiji obogatili z ruskimi narodnimi in pravoslavnimi pesmimi.

Dogodki ob spominski slovesnosti pri Ruski kapelici pod Vršičem so hkrati spomin na ruske vojne ujetnike, ki so pred 98. leti izgubili življenje pri gradnji tamkajšnje ceste ter priložnost za krepitev vezi med obema narodoma in obema Cerkvama.

Objavljeno 04. 08. 2014

Podobni prispevki