Slovenski katehetski urad je po pooblastilu Slovenske škofovske konference za leto 2013 skupaj s Celjsko Mohorjevo družbo pripravil šmarnice za otroke z naslovom Živa Cerkev avtorja Gregorja Čušina, za odrasle pa skupaj z Družino šmarnice za odrasle z naslovom Obrazi vere.

Šmarnično branje Živa Cerkev nam v živahnem in otrokom razumljivem jeziku približa dogodivščine fantiča Petra, ki je tudi ministrant, med sveto mašo pa se rad ozira naokrog in opazuje. Tako se mu nekoč zazdi, da Jezus na križu dvigne glavo in mu pomežikne. Peter to želi preveriti, zato se popoldne vrne v cerkev in prične se zgodba o živi Cerkvi: o cerkvi, v kateri svete podobe oživijo in pripovedujejo o svojem življenju in srečanju z Jezusom; o cerkvi, v kateri je navzoč živi Jezus … Zgodba o živi Cerkvi!

Šmarnično branje Obrazi vere pa predstavlja osebne zgodbe 31 povsem običajnih ljudi, ki so pustili, da je Bog iz njihovih življenj napravil tisto najboljše. Niso bili popolni, so pa skozi vzpone in padce iskali Božjo smer in s tem spreminjali svet. S svojo duhovno pustolovščino nas bodo navdihovali slovenski arhitekt, ki je veroval, da s svojim življenjem in delom le izpolnjuje Božjo voljo, ustanovitelj skavtskega gibanja, ki je zaznamoval rodove mladih, čilenska najstnica, ki jo je Kristus popolnoma osvojil, genetik, ki je bil velik borec za spoštovanje življenja od spočetja … in številni drugi izjemni posamezniki.

Šmarnice, ki se v maju berejo v cerkvah in ob kapelicah v večini slovenskih župnij, so vedno znova priložnost, da poglobimo svojo vero in se priporočimo v varstvo Božji Materi Mariji.

Šmarnice lahko poslušate vsak dan ob 6.50 in 11.50 (za odrasle) ter ob 19.20 (za otroke) tudi na Radiu Ognjišče.

Več na …

Objavljeno 30. 04. 2013

Podobni prispevki