Na praznik rožnovenske Matere Božje leta 2012 je papež Benedikt XVI. razglasil leto vere.
V letu vere smo si še posebno prizadevali poglobiti in utrditi našo vero, s katero odgovarjamo na Božjo ljubezen, ki nam jo je Bog dal spoznati v Jezusu Kristusu. »Mi smo spoznali ljubezen, ki jo ima Bog do nas, in verujemo vanjo« (1 Jn 4,16). Ko Božjo ljubezen spoznavamo in vanjo verujemo, nas to napolnjuje z navdušenjem pa tudi s pogumom in ponosom, da smemo biti kristjani ter pričevalci, in z željo, da bi tudi drugi spoznali in bili odprti za dar vere.
V ljubljanski nadškofiji bomo sklep leta vere obhajali na nedeljo Kristusa, Kralja vesoljstva, 24. novembra 2013. Zato vas prosim, da na zadnjo nedeljo v cerkvenem letu po župnijah obhajate slovesna bogoslužja in pri izpovedi vere slovesno obnovite krstne obljube.
Slovesno bogoslužje ob sklepu leta vere bomo na nedeljo Kristusa, Kralja vesoljstva ob 16. uri obhajali tudi v ljubljanski stolnici, kamor ste duhovniki in verniki še posebno povabljeni, da se skupaj zahvalimo za vse iz vere prejete milosti.
Naj vas slovesna izpoved vere opogumi in navduši ter utrdi v zvestobi Bogu.

Msgr. Andrej Glavan, apostolski administrator

Združeno z obhajanjem sklepa leta vere bo tudi srečanje katehumenov s škofom, ki jim bo simbolično izročil Sveto pismo v premišljevanje in uresničevanje.

Objavljeno 11. 11. 2013

Podobni prispevki