Srečanje papeža Frančiška z mladimi pari, ki se pripravljajo na poroko, na praznik sv. Valentina, zavetnika zaljubljencev, bo potekal pod naslovom: Veselje da-ja za vedno. Kot so sporočili s Papeškega sveta za družino, ki avdienco organizira, se je prijavilo več kot 20 tisoč zaročencev. Udeleženci bodo prišli iz 28 držav po svetu. Skupno jim je, da so se odločili poročiti se v prihodnjih mesecih.

Po besedah predsednika vatikanskega dikasterija, msgr. Vincenza Paglie, nepredvideno visoka številčna udeležba kaže, da je veliko mladih, ki gredo proti toku. To pomeni, da si želijo, da bi njihova ljubezen trajala za vedno in da bi jo Bog blagoslovil. In to četudi svet, v katerem živijo, ne verjame, da zveze lahko trajajo večno. Msgr. Paglia je še dejal, da se odločitev za zakon danes stalno odlaga. Mladi namreč čakajo na nekakšno skupno razrešitev vseh problemov. V resnici pa se poroči zato, da bi prihodnost gradili skupaj, da bi probleme razreševali skupaj, da bi skupaj zgradili dom zase in otroke. V mladosti ustvarjena družina, je še poudaril msgr. Paglia, je neprimerljivo bogastvo za celotno družbo.

Program na Trgu sv. Petra se bo začel ob 11. uri. Mladi se bodo začeli pripravljati na srečanje s papežem tako, da bodo podoživeli bistvene faze ljubezenske zgodbe, in sicer preko poslušanja pripovedi o doživetem, pesmi in poezije o ljubezni. Okoli 12. ure bo nato na trg prišel papež Frančišek. Trije mladi pari mu bodo zastavili vprašanja in sveti oče se bo zadržal v pogovoru z njimi. Vprašanja naj bi zadevala aktualne težave, povezane z dokončnimi odločitvami, lastnostmi krščanske družine in obliko, kako praznovati zakrament zakona. Avdienca se bo nato sklenila z molitvijo, ki je bila sestavljena prav za to priložnost, in s papeževim blagoslovom. Vsi pari bodo na koncu prejeli poseben dar, ki ga bodo lahko uporabili za praznovanje poroke.

Dogodek bosta med 11. in 13. uro neposredno prenašala Radio Vatikan in Vatikanski televizijski center (CTV), mogoče pa ga bo spremljati tudi preko prenosa na Vatican Playerju, do katerega se dostop najde na spletni strani Radia Vatikan.

Objavljeno 13. 02. 2014

Podobni prispevki