Ob sklepu svetovnega dneva mladih v Madridu (21. avgusta 2011) je sveti oče Benedikt XVI. mlade z vsega sveta povabil na svetovni dan mladih v Rio de Janeiro v Braziliji (od 23. do 28. julija 2013). Za geslo srečanja je izbral »Pojdite in naredite vse narode za moje učence« (Mt 28,19). V poslanici, ki jo je napisal za pripravo na srečanje, vabi mlade k pripravi na svetovni dan mladih, saj je Jezusovo misijonsko naročilo učencem aktualno tudi danes, še posebej pa sedaj, ko je leto vere. »Leto pripravljanja na srečanje v Riu se pokriva z letom vere. Ob njegovem začetku je škofovska sinoda svoje delo posebej posvetila novi evangelizaciji za posredovanje krščanske vere. Zato sem zadovoljen, da se tudi vi, dragi mladi, pridružujete temu misijonskemu zagonu celotne Cerkve: predstaviti drugim Kristusa je najdragocenejši dar, ki jim ga lahko poklonite.« (Benedikt XVI., Poslanica za 28. svetovni dan mladih)

V pripravi na svetovni dan mladih v Riu de Janeiru bo po naših škofijah romal križ slovenskega dneva mladih (v pripravi na svetovni dan mladih v Madridu je križ romal po dekanijah). Romanje križa se bo pričelo na praznik Gospodovega razglašenja (svetih treh kraljev) v ljubljanski nadškofiji in končalo na praznik Jezusovega vstajenja (veliko noč) v mariborski nadškofiji. Program romanja po škofijah (za podrobnosti programa o romanju križa v posamezni škofiji se obrnite na voditelje škofijskih odborov za mladino):

6. – 20. 1. Nadškofija Ljubljana
21. 1. – 3. 2. Škofija Koper
4. – 17. 2. Škofija Novo mesto
18. 2. – 3. 3. Škofija Celje
4. – 17. 3. Škofija Murska Sobota
18. – 31. 3. Nadškofija Maribor

Križ SDM bo od nedelje, 6. januarja 2013, do nedelje, 20. januarja 2013, v gosteh v nadškofiji Ljubljana, v župniji Ljubljana-Trnovo.

Lepo povabljeni, da se bo križu zbiramo, molimo ter prosimo z mladimi in za mlade, pa tudi za sadove svetovnega dneva mladih – milostnega daru, ki smo ga prejeli od blaženega papeža Janeza Pavla II. Povabilo še posebej velja vsem mladim ljubljanske nadškofije!

 

Objavljeno 02. 01. 2013

Podobni prispevki