Letošnji 40. redovniški dan bomo redovnice in redovniki obhajali 17. septembra 2014 v župniji Turnišče in v Murski Soboti.

Dopoldne se bomo zbrali pri sv. maši v župnijski cerkvi v Turnišču, somaševanje bo vodil murskosoboški škof Peter Štumpf.

Zatem bo v dvorani predavanje in pogovor s predavateljico s. Romana Kocjančič FMM. Geslo dneva je Edinost – vir veselja. Zdi se nam, da je v tem času, kjer povsod vlada razdeljenost ta tema še tako pomembna. Vsi si želimo miru, veselja, vendar kje ga najti. O tem nam bo spregovorila predavateljica, prej pa že pri pridigi na podlagi besede Božje škof Štumpf.

Potem se bomo šli peš do samostana sester klaris, kjer se bomo na kratko ustavili in sestre prosili naj še naprej molijo za duhovne poklice in svetost poklicanih.

Z avtobusi in avtomobili se odpeljali do stolnice v Murski Soboti, kjer bo kosilu sledilo druženje in sklep s petimi litanijami v stolnici. Kosilo nam podari murskosoboška škofija, zbirali pa bomo prostovoljne prispevke za Lazarjev dom, kjer se vsak dan nasiti lepo število brezdomcev in pomoči potrebnih.

Naj bo tudi ta redovniški dan čas duhovne poglobitve, druženja in medsebojne povezanosti vseh redovnic in redovnikov na Slovenskem. Se vidimo v Prekmurju!
Pridružite se nam.

Program
10.00 – zbiranje pred cerkvijo v Turnišču
10.30 – sv. maša v župnijski cerkvi, ki jo vodil murskosoboški škof Peter Štumpf
12.00 – predavanje v župnijski dvorani
13.00 – peš do samostana in srečanje s sestrami klarisami
14.00 – odhod proti Murski Soboti
14.30 – kosilo
15.45 – pete litanije Matere Božje

s. Hermina Nemšak FBS

Objavljeno 08. 09. 2014

Podobni prispevki