Petek, 26. julij 2013

Koncert ruskih duhovnih pesmi v frančiškanski cerkvi na Tromostovju v Ljubljani

V frančiškanski cerkvi Marijinega oznanjenja na Tromostovju v Ljubljani bo v petek, 26. julija 2013, ob 19.45 potekal koncert ruskih duhovnih pesmi Akademskega zbora Mihail Ivanovič Glinka iz Sankt Peterburga, ki se ga bo udeležil tudi predstavnik Slovenske škofovske konference celjski škof msgr. dr. Stanislav Lipovšek

 

Sobota, 27. julij 2013

Škof Lipovšek se bo v soboto, 27. julija 2013, ob 10.00 pri Ruski kapelici pod Vršičem udeležil pravoslavnega bogoslužja (panihida) v spomin na ponesrečene pri gradnji ceste čez Vršič.

 

Koncert orkestra Slovenske vojske in nastop gardistov slovenske in ruske vojske

Na Prešernovem trgu v Ljubljani bo prav tako v soboto, 27. julija 2013, ob 10.00, promenadni koncert orkestra Slovenske vojske, ob 10.30 pa nastop ruskih gardistov in garde Slovenske vojske.

 

Nastop pevcev Ruske pravoslavne Cerkve s programom narodnih pesmi

Na trgu pred cerkvijo Marijinega vnebovzetja v Kranjski Gori bo v soboto, 27. julija 2013, ob 17.45 nastop pevcev Ruske pravoslavne Cerkve s programom narodnih pesmi.

 

Maša za ponesrečene pri gradnji ceste čez Vršič v Kranjski Gori

Celjski škof msgr. dr. Stanislav Lipovšek bo v soboto, 27. julija 2013, ob 18.30, v župnijski cerkvi Marijinega vnebovzetja v Kranjski Gori daroval mašo za ponesrečene pri gradnji ceste čez Vršič. Pri bogoslužju, pri katerem bodo navzoči tudi predstavniki ruske državne in cerkvene delegacije, bo molil tudi za mir med narodi in krepitev povezanosti med krščanskimi Cerkvami. Po maši bo ob 20.30 v dvorani Vitranc v Kranjski Gori potekal koncert Akademskega zbora Mihail Ivanovič Glinka  iz Sankt Peterburga, ki se ga bo udeležil tudi škof Lipovšek.

 

Nedelja, 28. julij 2013

Spominska slovesnost pri Ruski kapelici pod Vršičem

Ruska kapelica pod Vršičem je bila zgrajena v spomin na ruske vojne ujetnike, ki so pred 96. leti izgubili življenje pri gradnji tamkajšnje ceste.

Tradicionalno spominsko slovesnost pri Ruski kapelici pod Vršičem, ki bo v nedeljo, 28. julija 2013, ob 10.00, organizirajo Občina Kranjska Gora, Društvo Slovenija Rusija in Veleposlaništvo Ruske federacije v Republiki Sloveniji. Dogodka se bodo udeležili predstavniki delegacije. Častni govorec ruske delegacije bo v letošnjem letu namestnik predsednika Sveta federacije Federalnega zbora Ruske federacije Jurij Leonidovič Vorobjov, častni pokrovitelj in govornik na slovenski strani pa bo minister za zunanje zadeve Karl Viktor Erjavec. Dogodka se bodo udeležili tudi člani enote ruskih gardistov ter delegacija Ruske pravoslavne Cerkve pod vodstvom rektorja Moskovske teološke akademije in semenišča iz Sergijevega Posada nadškofom Evgenijem Verejskim. Slovensko škofovsko konferenco bo zastopal celjski škof msgr. dr. Stanislav Lipovšek.


Dodatne informacije dobite pri gospodu Igorju Furlanu, GSM: 031/376–288, e-naslov: [email protected] ter na sedežu Društva Slovenija Rusija, tel. 01/436–95–65, e-naslov: [email protected] oz. na spletni strani www.slorus.si.

Objavljeno 25. 07. 2013

Podobni prispevki