Danes, 1. februarja 2013, so predstavniki Srbske pravoslavne Cerkve obiskali gospoda nadškofa msgr. dr. Antona Stresa.

Delegacijo, ki  je na obisku v Sloveniji od petka, 1., do nedelje, 3. februarja 2013, sestavljajo prodekan na Pravoslavni teološki fakulteti in rektor Bogoslovne srednje šole v Kragujevcu dr. Zoran Krstić, prodekan omenjene fakultete dr. Dragomir Sando, šef doktorskih študijev na omenjeni fakulteti dr. Vladimir Vukašinovič, iguman samostana Studenica mag. Tihon Rakićević in menih Aron. Goste so spremljali dr. Primož Krečič, dr. Maksimilijan Matjaž in g. Anton Rojc.

Danes se bo delegacija srečala tudi z dekanom p. dr. Christianom Gostečnikom ter s predstavniki profesorskega zbora Teološke fakultete Univerze v Ljubljani. Obiskali bodo samostan uršulink pri Svetem Duhu pri Škofji Loki. V okviru obiska na Štajerskem jih bo v Celju sprejel škof msgr. dr. Stanislav Lipovšek.

V soboto, 2. februarja 2013, bo na programu ogled Zavod sv. Stanislava v Šentvidu na Ljubljano. Sledil bo obisk koprske škofije, v okviru katerega se bodo ustavili v Škofijski gimnaziji Vipava, v Kopru pa jih bo sprejel tamkajšnji krajevni škof msgr. dr. Jurij Bizjak.

V nedeljo, 3. februarja 2013, bodo v pravoslavni cerkvi sv. Cirila in Metoda v Ljubljani obhajali sveto liturgijo. Obisk bodo sklenili s pogostitvijo v Bogoslovnem semenišču v Ljubljani.

 

Objavljeno 01. 02. 2013

Podobni prispevki