MADRID (nedelja, 15. december 2013, RV) – Od 27. do 29. decembra bo v Madridu potekalo srečanje družin. Na tisoče družin iz cele Evrope se bo zbralo, da bi skupaj obhajale praznik Svete družine. Gre za dogodek, ki je postal tradicija in katerega namen je pokloniti se in spomniti na pomen družine, in sicer v zatopljenosti v božično radost.

Srečanje bo tokrat potekalo že sedmič, njegovo geslo pa bo: Družina, privilegiran kraj. To so sicer besede, ki jih je izrekel papež Frančišek med nagovorom mladim letos poleti, na praznik svetih Joahima in Ane, v Riu de Janeiru. Tudi srečanje v Madridu se bo sklenilo z besedami papeža Frančiška, saj bo na zadnji dan praznovanja le-ta udeležence nagovoril preko neposredne televizijske povezave. Navzoči mu bodo lahko prisluhnili tik pred začetkom svete maše, ki jo bo vodil kardinal Antonio Rouco Varela, nadškof v Madridu.

Družine, starši in otroci, stari starši in vnuki, ki se bodo zbrali v španski prestolnici, bodo prva dva dni programa imeli možnost molitve pred Najsvetejšim. Molili bodo za temelje družine, za revne družine, za otroke brez doma, za matere v težavah, za številne osebe, s katerimi grdo ravnajo ali so zapuščene, pa tudi za brezpogojno spoštovanje pravice do življenja in za namene, ki jih bodo verniki prinesli v svojih srcih. V bližini trga, kjer se bo odvijalo dogajanje, jim bodo na razpolago spovednice, kjer bodo lahko prejeli zakrament sprave. Na zadnji dan pred sklepno sveto mašo bo zbrane nagovoril še Kiko Argüello, začetnik Neokatehumenske poti. Predstavil bo družine, ki bodo potem odšle na misijon ad gentes na različne konce sveta.

Objavljeno 16. 12. 2013

Podobni prispevki