Ko se bliža čas duhovniških posvečenj in novih maš, s tem pa tudi obletnic posvečenja večine duhovnikov, je lepa priložnost, da se duhovniki spomnijo  svojih let posvečenja in se zahvalijo za milost duhovniškega poklica.

V soboto, 22. junija 2013, je gospod nadškof msgr. dr.Anton Strespovabil letošnje jubilante v Bogoslovno semenišče. Ob 11.00 je bilo v kapeli somaševanje vseh udeležencev, nato pa skupno kosilo, prijateljsko srečanje in pogovor v semeniški obednici. Na skupno praznovanje so bili vabljeni vsi duhovniki, škofijski in redovni, posvečeni pred 25, 40, 50,65 in70 leti, ki so doma iz ljubljanske nadškofije ali pa sedaj bivajo in delujejo na njenem  ozemlju. Lepega srečanja se je udeležilo 15 jubilantov, in sicer en biseromašnik, dva zlatomašnika, devet posvečenih leta1973 intrije srebrnomašniki.

Gospod nadškof se jim je zahvalil za duhovniško pričevanje in zvestobo ter jih še naprej spodbudil k prizadevanju za rast Božjega kraljestva med nami. V duhu so bili navzoči povezani tudi s sobrati jubilanti, ki se srečanja niso mogli udeležiti.

Objavljeno 24. 06. 2013

Podobni prispevki