Na praznik Gospodovega oznanjenja, ki ga v Katoliški Cerkvi obhajamo 25. marca, se spominjamo obiska nadangela Gabrijela pri Devici Mariji v Nazaretu. Letos je zaradi sovpadanja praznika z velikim tednom, bo liturgično praznovanje preneseno na soboto, 23. marca 2013.


Brezje

Novomeški škof msgr. Andrej Glavan bo v baziliki Marije Pomagaj na Brezjah ob 10.00 daroval praznično mašo ter blagoslovil noseče matere in vse, ki si želijo otrok.

Univerzitetni klinični center v Ljubljani

V bolniški župniji v Univerzitetnem kliničnem centru v Ljubljani bo maša ob 19.30 za nerojene in zgodaj umrle otroke. Namen slavja je molitev za družine, ki so se srečale s izgubo otrok, hvaležnost za zdravje v družini, kot tudi priznanje mamam in očetom za ljubezen in skrb, ki jo posvečajo družini. Dogodek bo tudi priložnost za zahvalo zdravstvenemu osebju, ki v bolezni spremlja otroke ali odrasle.

Cerkev sv. Jožefa v Ljubljani

V cerkvi sv. Jožefa v ulici Janez Pavla II. v Ljubljani bo prav tako v soboto, 23. marca 2013, ob 18.00 potekala maša za nerojene otroke, ki bo združena z molitvijo za domovino.

Objavljeno 21. 03. 2013

Podobni prispevki