Romarji iz 48 držav so prispeli na taizejsko srečanje, ki bo te dni potekalo v Ljubljani in v župnijah ljubljanske nadškofije, kjer so po mnogih družinah ponudili prenočišče za njih. Ljubljanski nadškof msgr. Stanislav Zore jih je pri prvi molitvi, ki je potekala v dvorani Stožice, pozdravil.


Dober večer, dragi prijatelji,
hvaljen Jezus, dragi bratje in sestre.

Leto dni nazaj sem bil z vami na taizejskem romanju v Rostocku. Tam sem vas povabil na srečanje v Ljubljano, ki bo gostila novoletne romarje. Spodbudil sem vas, naj vsak pripelje še enega s seboj, da bo romanje bolj bogato in bolj doživeto.

Nocoj pa sem zelo vesel, da vas lahko pozdravim v Ljubljani. Skupaj z brati iz Taizeja in mnogimi prostovoljci boste doživeli srečanje, polno upanja in zaupanja, medsebojnih pogovorov, molitve in prošnje, pesmi in tišine. Vse to nam pomaga, da odpremo svoja vrata Jezusu, ki se je ob božiču rodil za nas, in pomaga nam tudi, da odpremo svoja vrata in se podamo drug k drugemu. Kajti takrat, ko smo kot Marija sposobni iti na pot k sočloveku, lahko vemo, da Bog resnično živi v nas.

Želim vam, da bi bili v teh dneh v Ljubljani globoko obogateni z doživetjem Božje bližine in s spoznanjem, kako je dobro in prijetno, če bratje in sestre živijo skupaj.

Želim vam, dragi prijatelji, naj bodo ti dnevi blagoslovljeni.

msgr. Stanislav Zore OFM
ljubljanski nadškof metropolit

Objavljeno 28. 12. 2023

Podobni prispevki